söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kanal 5 blir huvudkanal för sändningarna under OS 2018

Publicerad: 2 januari 2017, 08:09
Uppdaterad: 2 januari 2017, 14:53

MTG har sänt de senaste två olympiska spelen. Men nu tar Eurosport och Discovery Networks Sweden över – och låter Kanal 5 bli sin OS-kanal: "Vi är extremt ödmjuka inför det ädla uppdraget att förmedla de Olympiska spelen till det svenska folket".

Ämnen i artikeln:

kanal5EurosportDiscovery Networks

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


När Eurosport och Discovery Networks Sweden nu tar över den olympiska tv-facklan i Sverige är det Kanal 5 som blir platsen för de största tävlingarna. Under spelen 2018 ska den renodlade OS-kanalen sända dygnet runt i 16 dagar.

OS 2018, 2020, 2022 och 2024 sänds alla på Eurosport och Discovery Networks Swedens-kanaler.

– Äntligen är det dags! Nyårsdagen innebär starten för vår Olympiska era och vi är väldigt stolta över att vara officiell avsändare av världens största och häftigaste idrottsevenemang, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden, i en kommentar.

Tittarna kommer kunna ta del av spelen i Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2, och på playtjänsten Eurosport Player när OS väl drar igång den 9 februari 2018 då elden tänds i sydkoreanska Pyongchang. Och i november förra året slöt Discovery ett avtal med plattformsleverantören Bamtech som innebär att Eurosport Player ska uppgraderas inför 2018.

– Vi är extremt ödmjuka inför det ädla uppdraget att förmedla de Olympiska spelen till det svenska folket. OS berör alla och vi vill bjuda våra tittare på den bästa och mest omfattande bevakningen, med de största och mest folkkära profilerna, kommenterar Emir Osmanbegovic.

Bland profilerna som kommer guida svenska folket genom OS-timmarna nämns Jessica Almenäs, Jonas Karlsson och Karin Frick, flankerade av stora idrottspersonligheter så som Anja Pärson, Peter Forsberg och Per Elofsson.

Discovery Communications och Eurosport förestår nu över OS-rättigheter med start 2018 fram till och med 2024 i sammanlagt 50 länder och territorier i Europa.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev