Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5 bekräftar konferenssåpa

Publicerad: 1 November 2010, 07:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Kanal 5 har beslutat sig för att visa realityserien "Konferensresan". Programmet är en AFP-produktion i samarbete med Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.


Ämnen i artikeln:

Great WorksFärjanDan PanasKanal 5

Dagensmedia.se kunde redan i maj berätta att SHR och Kanal 5 diskuterade en såpa om konferenser. SHR uppgav då att man lade 4,5 miljoner kronor på produktionen, som görs av Great Works.

– Pengarna kommer från försäljningen av bolaget Konferenspoolen. Vi fick i uppdrag av våra medlemmar att återinvestera pengarna i konferensmarknadsföring, berättade Maria Lycknert, regionansvarig för SHR Stockholm för dagensmedia.se då.

Kanal 5 ville dock inte bekräfta att det fanns konkreta planer på en serie. Men nu kommer beskedet att "Konferensresan" har premiär under våren 2011.

– Nu finns beslutet om att göra det, säger Dan Panas, presschef på Kanal 5, till dagensmedia.se.

Varför gör ni programmet?

– Svenskarna är ett av världens mest konferensande folk. Vi älskar wienerbröden och samarbetsövningarna och även myset på kvällarna. Regeln har tidigare varit att det som sägs på konferenser stannar på konferenser. Men nu får vi se lite mer om vad som händer, säger Dan Panas.

"Konferensresan" är ett program som ligger i linje med tidigare publiksuccér som "Färjan" och "Ullared", fortsätter Dan Panas.

I det första programmet får tittarna följa Spotlifes bloggare - med Blondinbella i spetsen - konfererandes på en herrgård.

Som dagensmedia.se har tidigare berättat har Great Works nyligen startat ett affärsmråde för tv-produktion, som leds av förre vd:n Daniel af Klintberg.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.