Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

"Kan tycka att TV4 kunde ta lite ansvar"

Publicerad: 11 januari 2018, 13:59
Uppdaterad: 11 januari 2018, 14:00

Simon Gärdenfors från Far & Son är kritisk till TV4 och produktionsbolaget STO-CPH.


Ämnen i artikeln:

TV4

Simon Gärdefors, den ena halvan av rapduon Far & Son friades idag i rätten. Den andra halvan av Far & Son, Frej Larsson, har undvikit delgivning och har därför inte ställts inför rätta.

Bakgrunden till rättegången är att de i TV4-Gruppens program "Samhällsjudo" byggde en gayklubb på rysk mark på Åland för tre år sedan, något som inte uppskattades av landet.

I TV4:s Nyhetsmorgon kritiserar Simon Gärdefors både TV4 och STO-CPH, som är produktionsbolaget bakom programmet, det rapporterar Aftonbladet.

– Man kan tycka att TV4 kunde ta lite ansvar också, det sändes ju ändå under TV4-gruppen i TV12 och TV4 play men det här är första gången ni hör av er på länge, sa Simon Gärdenfors när programledarna ringde upp honom under morgonen.

Till Aftonbladet säger Simon Gärdenfors att han är besviken på det bristande stödet från både TV4 och produktionsbolaget.

– Och STO-CPH skjuter över ansvaret till oss, men vi är oskyldiga enligt tingsrätten. Nu har det bara blivit kostnader för resa och boende som ryska staten kommer stå för. De stora förlorarna här är ett: ryska staten, två: produktionsbolaget STO-CPH som fått väldigt dålig publicitet i massmedia, tre: TV4 som framstår som ynkryggar.

Enligt Aftonbladet har TV4 inte velat bemöta kritiken.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.