Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kampen om schlager-EM

Publicerad: 28 Maj 2012, 09:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:21

Malmö Arena, Friends Arena och Scandinavium är de tre arenor som slåss om nästa års drömevenemang, Eurovision song contest.


Ämnen i artikeln:

Friends Arena

I Göteborg hade marknadsföringsbolaget Göteborg & Co ett möte angående Eurovision song contest redan klockan åtta i morse. Scandinavium har en publikkapacitet på maximalt 14 000 besökare vid konserter.

– Vi har visat vårt intresse, att vi har kapaciteten och att arenan är ledig då, säger Camilla Nyman, vice vd på Göteborg & Co.

Det faktum att Stockholm hade preliminärbokat hotell slogs på stort i medierna, men även i Göteborg bokas det hotell.

– Varje stad har sina fördelar. Men vår är att vi ligger mitt i stan och med enkla grepp kan skapa en folkfest även utanför arenan.

I Malmö väntar Malmö Arena på underlag från SVT som ska gå ut under dagen, men givetvis vill man ha evenemanget. Malmö Arena kan ta in 15 500 besökare vid konsertarrangemang.

– Bättre pr än så här går inte att få. Det står överst på önskelistan, säger Karin Mårtensson, vd på Malmö arena.

I Stockholm tror och hoppas Malin Sparv Rydberg, kommunikationsdirektör på Friends Arena, att de ska stå som värd för musiktävlingen. Arenan kommer att få en kapacitet för uppåt 65 000 besökare när den står klar.

–  Vi har sedan tidigare finalen i Melodifestivalen och även om det inte är lika stort så finns det likheter. Vi har en toppmodern arena och den enda i Sverige i den här storleken.

Rebecka Lindberg

Ämnen i artikeln:

Friends Arena

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.