Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kalla Fakta: "Vår inbjudan kvarstår"

Publicerad: 24 Oktober 2012, 09:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Jonas Berg, redaktionschef på "Kalla Fakta", ställer sig kritisk till att H&M:s vd Karl-Johan Persson väljer att prata med andra medier istället för "Kalla Fakta".


I kvällens "Kalla Fakta" granskar redaktionen H&M:s klädtillverkning i Kambodja och de arbetsföhållanden som råder där.

Flera medier har skrivit om granskningen och H&M:s vd Karl-Johan Persson har gått ut i Expressen och starkt kritiserat granskningen.

Karl-Johan Persson har bland annat kritiserat "Kalla Fakta" för att programmet är vinklat.

Till detta säger Jonas Berg, redaktionschef på "Kalla Fakta", att det blir svårare att ge hela bilden av en händelse när den ytterst ansvarige inte vill uttala sig i programmet.

– Det allra bästa hade varit om han kommit till vårt debattprogram ikväll och fått uttrycka sina åsikter direkt i direktsänd tv. Det har legat en inbjudan hos H&M under lång tid och då är det synd att de väljer att kommentera via andra medier, säger han till dagensmedia.se.

Varför tror du att H&M inte väljer att prata med er?

– Det vet jag inte. Det kan endast H&M och Karl-Johan Persson svara på.

Karl-Johan Persson kritiserar er granskning i artikeln, till exempel säger han att ni bjöds in till fabriken i Kambodja, vad säger du om det?

– Det stämmer ju att H&M följde med på resan till textilfabriken. Men det var vi som tog initiativet, inte H&M. Vi ville göra det här besöket och då kom representanter från H&M och följde med. Sedan fick vi ett besked om att vi inte skulle få komma in i fabriken, det kommer att framgå i kväll vad som hände på vägen dit.

Vad anser du om Karl-Johan Perssons uttalanden i Expressen i dag?

– Om han har en tydlig och klar bild att förmedla hade det varit bra om han hade deltagit i en intervju i programmet. Jag förstår inte varför han då inte vill vara med.

Har ni fortfarande kontakt med H&M angående detta?

– Vi har en ständig kontakt med H&M:s pressavdelning och var i kontakt med dem senast för en stund sedan. Vår inbjudan kvarstår.

Hur ser chanserna att få med Karl-Johan Persson i debatten ut?

– Av de besked vi har just nu ser det inte ut som att vi får in Karl-Johan Persson i studion. Men det är ju en direktsänd debatt och nu när vi har fått kritik för att vi är vinklade så ger ju detta en möjlighet för honom att få uttrycka sina åsikter i direktsänd tv.

Dagensmedia.se har tidigare sökt representanter från H&M, som valt att inte uttala sig angående granskningen.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.