Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kalla Fakta mötte Eurovision – tappar tittare

Publicerad: 20 maj 2015, 07:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:01

Stort tittartapp för det andra avsnittet av "Kalla Fakta" i TV4.


Ämnen i artikeln:

Kalla FaktaTV4

Säsongspremiären av "Kalla Fakta", som från och med i år leds av tidigare "Uppdrag Granskning"-reportern Nicke Nordmark, sågs av hela 835 000 tittare. En fördubbling jämfört med höstens premiär.

Det programmet handlade om exploateringen av fattiga EU-migranter.

I går sändes det andra avsnittet – "Bakom fabriksgrindarna" – som handlade om att uppköp till svenska landsting går till kinesiska fabriker där arbetarnas hälsa står på spel.

Totalt sågs programmet som sändes klockan 21.00 av 295 000 tittare, enligt preliminära siffror från MMS, vilket är ett rejält tapp från förra veckan. Ratingen i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år var 3,3 procent och tittartidsandelen landade på 9 procent.

"Kalla Fakta" gick bland annat upp mot den första semifinalen av "Eurovision song contest" från Wien, som sändes i SVT1. Programmet sågs av cirka 1,5 miljoner tittare, enligt preliminära siffror.

– Vi mötte Eurovision, så det här var helt väntat. Och precis som jag konstaterade förra veckan så finns det journalistik som inte kan mätas efter tittarsiffror. Programmet igår var välgjort och viktigt. Väl värd sin timme i tablån, säger Viveka Hansson, programdirektör på TV4 och ansvarig utgivare för Kalla Fakta.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kalla FaktaTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.