Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Juholt hotar med fortsatt studiobojkott hos SVT

Publicerad: 10 november 2011, 14:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

SVT rasade när Håkan Juholt hoppade av partiledardebatten i SVT:s Agenda. Han ville inte stå intill Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson. Ändrar inte SVT sin hållning hotar Håkan Juholt att framöver bara ställa upp i TV4:s debatter.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtSVT

SVT var rejält uppretade när Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt i oktober valde att hoppa av partiledardebatten i Agenda. Anledningen var att han inte ville stå på samma sida i studion som Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson.

Nu rapporterar SR:s ”Studio Ett” att Håkan Juholt står fast vid sitt beslut. På ett medlemsmöte ska Håkan Juholt, enligt ”Studio Ett”, ha sagt:

– Hade vi gjort det nu hade vi tvingats göra det ändra fram till valet. Och om inte SVT ändrar sig så går partiledardebatterna över till TV4. De tror att man ska komma så fort de knäpper med fingrarna, så är det inte alls. Jag ställer inte upp på det. Behandlar de inte Socialdemokraterna med respekt kan de köra programmen utan oss.

Samtidigt är SVT lika hårdnackade i sin hållning och vägrar backa en millimeter.

– Programmens form och upplägg bestäms även framöver av oss. Det är inte föremål för förhandlingar och kompromisser, säger SVT:s programdirektör, Jan Axelsson till dagensmedia.se.

Men borde det inte finnas ett intresse från er att lösa frågan?

– Vi vill förstås att alla ska vara med men det finns en övergripande princip att programföretaget bestämmer upplägget, det är inget vi tänker överlåta till ställda ultimatum och förhandlingar av politisk karaktär.

Men frågan är om Håkan Juholt kommer få någon arena att debattera på framöver, för TV4:s hållning skiljer sig inte från SVT:s.

– Partiledarna är förstås välkomna att debattera hos oss men självklart är det så att det är är vi som bestämmer debatternas form och upplägg, säger Mia Lindqvist, tillförordnad chef för TV4:s samhällsredaktion.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.