söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Josefsson till Dirawi: "Emigrera till Nordkorea"

Publicerad: 5 oktober 2015, 05:53

Janne Josefsson och Gina Dirawi ryker ihop om SVT:s slöjdebatt.

Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonGina DirawiSVT

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


I SVT Debatt i torsdags diskuterades H&M:s nya reklamfilm där det bland annat förekommer kvinnor i slöja.

Ämnesvalet och frågan om kvinnor med sjal bör representeras hos klädjättar väckte reaktion hos SVT-medarbetaren Gina Dirawi. I ett inlägg på Instagram kallade hon det bland annat för ”ignorant och diskriminerande” och menade att det var ”extremt underligt” att SVT ställer den här typen av frågor.

Janne Josefsson som vikarierar som programledare för SVT Debatt säger till Nöjesbladet att han inte förstår kritiken.

– Det känns som att hon tycker att vi debatterar om handikappade ska ha rätt till rullstol eller något liknande. Det är så självklart för henne att slöjan bara är ett klädesplagg men det är inte bara det utan den symboliserar också vissa saker, säger han till Nöjesbladet och tillägger:

– Vad jag tycker i frågan är ointressant men självklart ska vi kunna debattera sakfrågan.

Janne Josefsson menar vidare att Gina Dirawis starka reaktion är ett bevis på att debatten behövs, men att det är problematiskt att hon vill debattera själva debatten och inte sakfrågan och kallar det hela för ”så krystat att jag inte vet vad jag ska säga.”

– Jag förstår inte de som tycker att man inte får debattera saker och ting. Tycker man det får man emigrera till Nordkorea, Saudiarabien eller Ryssland där det är så. Gina Dirawi jobbar på SVT, public service, och där ska vi kunna debattera sådana här saker, säger han till Nöjesbladet.

Under söndagen svarade Gina Dirawi på Janne Josefssons kritik i ännu ett Instagraminlägg där hon vidhåller att debattfrågan om kvinnor med sjal ska vara representerade hos klädföretag är exkluderande och förminskande och avslutar det hela med:

”/.../när blev vi tonåringar som bråkar på msn? Håll det på en värdig nivå istället.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev