Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Jonas Sjögren om OS-affären: "En dröm går i uppfyllelse"

Publicerad: 29 juni 2015, 19:03
Uppdaterad: 12 april 2016, 10:23

Discovery Networks Sverige-vd Jonas Sjögren berättar för Dagens Media hur bolaget ska förvalta OS-rättigheterna.


Ämnen i artikeln:

OSDiscovery Networks

Tidigare under måndagen släppte IOK och Kanal 5:s moderbolag Discovery bomben. Bolaget har köpt rättigheterna till samtliga fyra olympiska spel 2018-2024 för hela Europa.

Svenska Discovery Networks, där bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Europsport ingår, får därmed sända OS för första gången. Innan MTG budade hem rättigheterna för vinter-OS 2014 och sommar-OS 2016 har SVT skött sändningarna.

Trots den för tv-branschen dramatiska nyheten har de svenska representanterna för Discovery Networks hitills varit mycket sparsamma med kommentarer. 

För Dagens Media kommenterar Jonas Sjögren, vd för VD för Discovery Networks Sweden, nu för första gången affären.

– Vi är väldigt lyckliga. OS är världens största idrottsevenemang och det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, skriver Jonas Sjögren, vd för Discovery Networks Sweden, i ett mejl till Dagens Media.

Affären innebär att sändningarna kan landa i Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Eurosport 2.

– Vi rustar nu med stor respekt och med kunskap, höga ambitioner och en massa passion för att bjuda den svenska sportpubliken på härliga OS-upplevelser. Vi börjar arbetet här och nu och det kommer att bli en fantastisk resa genom fyra OS.

– Discovery Networks Sweden är ett företag som växer och OS-rättigheterna innebär självklart ytterligare viktiga steg. Vi har numera även integrerat Eurosport i vår sportorganisation som leds av vår sportchef Emir Osmanbegovic. Där finns stor och unik kompetens och erfarenhet för att ta sig an utmaningen på allra bästa sätt.

Detaljerna om hur sändningarna ska se ut och i vilka kanaler de ska gå är ännu inte bestämt.

– I höst lanserar vi vår nya digitala plattform Dplay - och tillsammans med sportkanalerna Eurosport och Eurosport 2, och breda kanaler med hög distribution som Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11, innebär det att vi kommer att ha allt som behövs och mer därtill för att bjuda på suveräna OS-upplevelser överallt där tv-publiken finns, skriver Jonas Sjögren.

För de totala pan-europeiska OS-rättigheterna 2018-2024 betalar Discovery 1,3 miljarder euro, motsvarande 12 miljarder svenska kronor.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

OSDiscovery Networks

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev