söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Jonas Karlsson till Discovery Networks

Publicerad: 20 april 2016, 11:37
Uppdaterad: 20 april 2016, 11:44

Sportjournalisten Jonas Karlsson lämnar SVT efter 17 år och ansluter till Discovery Networks Sweden.

Jonas Karlsson lämnar SVT för att bli programledare på Discovery Networks Sweden. "För mig är OS det största. Jag är taggad som tusan", säger sportjournalisten.

Ämnen i artikeln:

SVTDiscovery Networks

AT


Jonas Karlsson, en av Sveriges mest erfarna sportjournalister, ansluter till Discovery Networks och Eurosport, med siktet inställt på de Olympiska spelen i Pyeongchang 2018.

På Discovery Networks Sweden blir han bland annat programledare i ett tv-hus som tilldelats tv-rättigheterna för de Olympiska spelen på alla plattformar från 2018 till 2024.

– Jag lockas av rättigheterna och det breda utbudet som finns på Discovery Networks, inte minst i och med Eurosports kanaler. Det skapar möjligheter. Dessutom tycker jag att det ska bli kul att återgå till att vara programledare igen. Jag har saknat det, och ser fram emot att få vara med där det händer, säger Jonas Karlsson i ett pressmeddelande.

Jonas Karlsson lämnar därmed SVT efter 17 år. Egentligen hade han inte några planer på att byta arbetsplats, men kunde inte tacka nej när han blev kontaktad av Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks, och fick upplägget presenterat för sig.

– I slutändan var det alltför kittlande för att tacka nej. För mig är OS det största. Jag är taggad som tusan, fortsätter han.

Jonas Karlsson är den senaste värvningen i Discovery Networks Swedens storsatsning fram till OS i Pyeongchang 2018.

I måndags presenterades Karin Frick som en av programledarna och sedan tidigare är det klart att skidkungen Per Elofsson, hockeylegendaren Peter Forsberg samt Guldsköld- och Kristallenvinnaren Roberto Vacchi utgör viktiga kuggar i Discovery Networks OS-uppställning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev