Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Jonas Fors får sparken från SF

Publicerad: 10 juni 2016, 12:50
Uppdaterad: 10 juni 2016, 14:25

SF Studios vd Jonas Fors avgår med omedelbar verkan.


”Som huvudägare har vi från Bonniers sida kommit till slutsatsen att det inte längre finns förutsättningar för Jonas Fors att framgångsrikt leda SF Studios.

Under den senaste tiden har det riktats hård kritik mot SF Studios avseende bolagets interna kultur, särskilt avseende jämställdhet, dess representation under filmveckan i Cannes och gällande affärsmodellen i den egna produktionsverksamheten", säger Ulrika Saxon representant för Bonnier AB i styrelsen för SF Studios, i ett pressmeddelande.

Frida Westerberg, operativ chef och vice vd för SF Studios, går nu in som tillförordnad vd. Rekryteringsprocessen för att hitta en ny vd inleds omedelbart.

Det var i SVT Kulturnyheternas granskning av SF Studios som flera branschprofiler riktat hård kritik mot produktionsbolaget, och menar att pengar har blivit viktigare än kreativitet och att företaget präglas av en "sexistisk grabbkultur".

Samtidigt har flera av de tidigare medarbetare på SF Studios, som Kulturnyheterna varit i kontakt med, berättat om en vidlyftig representation – bland annat under filmfestivalen i Cannes.

Bland annat använde ledningen för SF Studios lyxjakten Naughty by Nature, som kostar nära en halv miljon kronor i veckan att hyra, och tillbringade tid på klubben VIP-room där personalen poserar nakna.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev