Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Jonas Bonnier: "Vi gillar tv"

Publicerad: 7 December 2010, 12:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

Koncernchefen Jonas Bonnier kommenterar nu uppgifterna om att Bonnier, via TV4-gruppen, vill köpa norska TV2.


Ämnen i artikeln:

BonnierJonas BonnierTV2TV4

Jonas Bonnier vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna om att Bonnier skulle vara spekulant på A-pressens 50 procentiga ägarandel i norska TV2 – en kanal som TV4 i dagsläget samarbetar med.

– Det kommenterar jag inte, säger han till dagensmedia.se, men tillägger:

– Generellt sett finns det synergier att hämta genom att uppträda på en skandinavisk marknad som inköpare av amerikanska rättigheter. Det gör vi i viss mån redan i dag.

Bonnier äger, förutom TV4-gruppen, även finska MTV Media som driver nio tv-kanaler.

Det var i torsdags som den norska branschtidningen Kampanje publicerade uppgifterna. Enligt tidningen ska A-pressen sälja sina aktier i TV2 – och Bonnier ska vara spekulant. Om TV4-Gruppen köper in sig i TV2 får man samtidigt rättigheterna till Premier League, som Viasat nyligen tog över från TV4-ägda Canal Plus.

– Vi gillar tv och tittar på olika intressanta möjligheter. Men TV2 i Norge är inte mer aktuellt än något annat, säger Jonas Bonnier.

Han nämner problemtyngda TV2 i Danmark som ett minst lika intressant alternativ.

Som Dagensmedia.se tidigare har berättat säkrade Bonnier en större låneram när koncernen förhandlade om sin lån 2009, bland annat för att snabbt kunna skaka fram kapital om en intressant förvärvsmöjlighet skulle uppenbara sig.

Nära 3,5 miljarder kronor ytterligare kan Bonnier AB låna utan vidare förhandlingar.

Enligt nättidningen Realtid.se har dock Egmont, som äger 50 procent av TV2, förköpsrätt på A-pressens andel, vilket gör att Bonnier snällt får vänta på deras beslut.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierJonas BonnierTV2TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.