Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Jonas Berg är MTG Sports nya programchef

Publicerad: 22 December 2016, 09:42
Uppdaterad: 22 December 2016, 09:49

MTG Sports nya ledningsgrupp, fr. v: Jonas Berg, Per Nunstedt, Cecilia Gave, Daniel Berglund och Tommy Bark. Foto: Karl Nordlund/MTG Sport

MTG slår ihop sportredaktionen med broadcast och bildar nytt bolag. Samtidigt drar MTG Sport ihop en ny ledningsgrupp som består av flera nya rekryteringar, däribland TV4-profilen Jonas Berg som går in som programchef för MTG Sport.


Ämnen i artikeln:

MTG

MTG hoppas på synergieffekter när man slår ihop sportredaktionen med broadcast och startar nytt bolag.

– Vi samlar våra olika personalstyrkor om 40 till en arbetsplats med 80 medarbetare som arbetar i en och samma riktning, där redaktion, teknik, studio och utsändning samlas på ett och samma ställe. OS var en enastående och inte minst nyttig gemensam upplevelse då vi landsatte den mest omfattade sändningsstrukturen som ett tv-bolag någonsin haft i Sverige. Det fick fungera som kick-off på det här äventyret, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt, i en kommentar.

Samtidigt sätts en ny ledningsgrupp ihop som består av flera nya rekryteringar, där TV4-profilen Jonas Berg blir programchef för MTG Sport. Viasat Sports tidigare programchef, Tommy Bark, blir istället fotbollschef.

Under december har Jonas Berg varit inhyrd från Brand New Content för att producera handbolls-EM i TV3. Från och med den första januari tar han sig an sin nya roll.

– Det känns enormt roligt och hedrande att få ta plats på Sveriges vassaste sportredaktion. Jag hoppas att min erfarenhet från både den linjära och digitala tv-världen ska hjälpa till att ytterligare vässa bevakningen och paketeringen, säger Jonas Berg i en kommentar.

Jonas Berg har erfarenhet som reporter, programledare och redaktör på TV4-sporten, han har även varit redaktionschef på Kalla Fakta, kommentator på C More samt producerat Fotbollsgalan.

Den nya ledningsgruppen består även av:

  • Cecilia Gave, COO, tidigare produkt- och innehållschef på Boxer samt affärs- och konceptutvecklingschef på Titan Television
  • Tommy Bark, fotbollschef, tidigare programchef Viasat Sport.
  • Daniel Berglund, digital chef, tidigare sport- och tv-chef på Expressen. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.