Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Jonas Åkerlund bakom ny Netflix-serie

Publicerad: 11 maj 2020, 09:10

Bill Skarsgård spelar huvudrollen och Jonas Åkerlund regisserar nya dramaserien ”Clark” för Netflix.

Foto: Damon Baker och Henrik Halvarsson

Jonas Åkerlund regisserar och Bill Skarsgård spelar huvudrollen när Netflix dramatiserar Clark Olofssons självbiografi ”Vafan var det som hände”.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Bakom serien, som får namnet ”Clark”, står produktionsbolaget Scandinavian Content Group. Dramaserien i sex delar handlar alltså om Clark Olofsson – en av Sveriges grövsta brottslingar som bland annat dömts för mordförsök, grovt rån och grovt narkotikabrott. Han har gett upphov till begreppet Stockholmssyndromet, rymt från fängelser och begått bankrån över hela Europa.

– ”Clark” är berättelsen om den mest politiskt inkorrekta mannen, som levde det mest politiskt inkorrekta livet. Det är precis sådana här berättelser som jag alltid letar efter. Det är en extremt våldsam, kvick, emotionell, verklig och surrealistisk biografi som gestaltar Stockholmssyndromet, men berättelsen handlar samtidigt inte bara om rånet vid Norrmalmstorg, säger Jonas Åkerlund i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Den handlar om hela hans liv och vad som gjorde honom till den han är, alla sanningar och lögner om hans häpnadsväckande karriär. Bill Skarsgård är en perfekt match för att gestalta Stockholmssyndromet och denna roll. Och Netflix är den perfekta plattformen, det är inte bara den största streamingtjänsten, de har också modet att berätta denna otroliga historia.

Tidigare i år sände SVT en dokumentär om Clark Olofsson, som bland annat fick hård kritik och kallades för ett ”idolporträtt” av Expressens Fredrik Sjöshult.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev