Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Jon Kärneskog går från Friday TV till Nordisk Film & TV

Publicerad: 27 maj 2013, 13:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:44

Jon Kärneskog blir tillförordnad utvecklingschef på Nordisk Film och TV, kan Dagens Media berätta. Därmed lämnar han Metronome-ägda Friday TV.


Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TVFriday TVMetronome

Jon Kärneskog har tidigare arbetat som exekutiv producent på TV4 och på produktionsbolaget Meter, där han bland annat jobbat med storformat som "Idol" och "Minuten".

Nu blir han ny tillförordnad utvecklingschef på Nordisk Film och TV. Därmed lämnar han Metronome och Friday TV där han arbetat i drygt ett halvår.

– Det här är en fantastisk möjlighet. Det känns som att Nordisk Film & TV är ett företag som är på gång, säger Jon Kärneskog till Dagens Media.

Framför allt ser han fram emot att jobba mot den svenska marknaden.

– Det är något som jag har saknat hos Friday TV.

Du har ju jobbat med flera stora program som "Idol" och "Gladiatorerna", är det något format som ligger dig extra varmt om hjärtat?

– Att få jobba med Per Blankens på "Idol" var fantastiskt och "Minuten" var likadant. Det är de här stora formaten med stora arenor som jag brinner för. Det är det som jag tycker är härligt.

Har du något drömformat du skulle vilja jobba med?

– Jag har en hel del härliga drömformat som jag skulle vilja göra men vad jag tror att vi i Sverige behöver är ett alternativ till talang-tv. Vi har sett så mycket talang-tv de senaste åren och det måste finnas något annat. Vad är talang-tv 2.0?, säger Jon Kärneskog och fortsätter:

– Sedan skulle det vara väldigt roligt att göra "Sen kväll med Luuk 2013". Det skulle jag verkligen kunna tänka mig.

Den senaste tiden har vi rapporterat om att många slutat på Metronome, vad beror det på tror du?

– Jag tror inte att det handlar om att man inte vill jobba kvar utan att man vill röra på sig. Det här är en bransch med många frilansare som vill utmana sig själva hela tiden, säger han och fortsätter:

– Sedan är det klart att det sticker i ögonen när jättemycket folk försvinner samma år men jag tycker att Metronome och Meter är fantastiska bolag. Jag vill absolut jobba där i framtiden igen, bara inte just nu.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.