måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Joachim Nordlind: "Har jobbat dygnet runt"

Publicerad: 16 oktober 2014, 08:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

Efter sammanlagt 15 år, varav två och ett halvt som vd, lämnar nu Joachim Nordlind MTG TV. För Dagens Media berättar han om beslutet, framtiden och sina favoritprogram.


DT

Dante Thomsen


Joachim Nordlind blev vd för MTG i september 2012 och ersatte då Manfred Aronsson. När han nu lämnar bolaget gör han det med 15 års erfarenhet från en av nyckelspelarna inom svensk kommersiell tv.

– Den här andra vändan har jag suttit i ledningsgruppen i åtta år varav två och ett halvt år som vd. Det undgår ingen att det här är en otroligt utmanande bransch som kräver rätt stora förändringar framöver. Jag tycker att jag har lagt grunden för det förändringsarbetet och har satt planerna för de kommande åren, säger Joachim Nordlind till Dagens Media och fortsätter:

– Sen Anders Jensen kom in har vi diskuterat hur vi bäst tar MTG TV vidare och nu har vi landat i att jag lämnar och han tar över. Det känns ganska bra.

Hade ni olika syn på hur MTG TV ska utvecklas?

– Det är klart att vi inte är överens om allting men det är inte så att det finns någon konflikt som har utlöst det här. Vi har haft en diskussion där vi har landat i det här. Det låter som att alla säger det men det är helt odramatiskt.

Din tid som vd har präglats av en negativ utveckling för tv-branschen, har det varit kämpigt?

– Det är tvådelat. På ett sätt är det otroligt utvecklande och jättekul att jobba i en marknad som är under press eftersom att man måste vara kreativ och tänka annorlunda. Vi har haft parallella strategier för utmaningarna på linjär-tv:n och för hur vi ska accelerera digitalt. Men visst, det är slitigt att vara i branschen just nu.

Kommer du fortsätta kolla på TV3?

– Ja antagligen mer än tidigare eftersom att jag kommer ha mer tid nu. Mycket av det som kommer framöver är projekt som jag har jobbat med så det ska bli kul att se hur MTG TV tar ut dem.

Vad har du för favoritprogram på TV3?

– Jag har så klart tittat ganska mycket på sånt som vi inte har lanserat än. "Inte OK" är en humor som jag verkligen gillar så det kommer jag följa. Ibland tvingas jag följa Hollywoodfruarna, framför allt för att min fru tittar på det som så många andra.

– Återigen, man hinner inte med så mycket. Men jag kollar mycket på Play. I regel har det annars blivit mycket jobb på kvällarna.

"Paradise Hotel" har ju varit väldigt framgångsrikt på nätet, vad tycker du om programmet?

– Jag tycker att det är en fantastisk produktion som är extremt välproducerad. Med den dramaturgin är det inte svårt att förstå de tittarframgångarna vi har med programmet. Men det är kanske inte det jag skulle lägga min tid på i första hand om jag ska vara ärlig.

Hur ser du på din framtid?

– Bra fråga. När man har ett sådant här jobb som jag har haft jobbar man i princip dygnet runt och just nu känns det rätt omotiverande att ägna energi åt att prata om vad jag ska göra framöver. Det känns som att jag behöver vila litegrann och komma ikapp hemma. Jag har två killar som är tre och fem år och de kommer nog att bli grymma på skidor i vinter.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev