Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Jihde debuterar som kommentator

Publicerad: 22 Mars 2019, 07:11

”Jag har förstås sugit in hur Niklas Holmgren, Tobias Carlsson, Claes Andersson, Robert Tennisberg och Robert Perlskog hanterar yrket”, säger Niklas Jihde.

Nu gör rutinerade programledaren Niklas Jihde sitt första inhopp som kommentator: ”Flest tips och intryck har jag fått från min gode vän, Lasse Granqvist”, säger han till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

I NHL-studion har Niklas Jihde vuxit fram till ett rutinerat ankare – med ett hundratal matcher innanför kavajen. 

Nu utmanar han sig själv igen och kastar sig in i kommentatorsbåset, när Nent visar NHL-matchen Philidelphia Flyers–New York Islanders på lördag. 

– Jag har jobbat med hockey för Viasat (Nent group) sedan 2009, alltid som programledare. Men kände att jag vill utvecklas ännu mer som journalist. Det är ett perfekt verktyg att kunna kommentera också även som programledare – man vet aldrig vad som händer i en direktsändning, säger han till Dagens Media. 

Hur känns det?

– Jag känner mig väldigt trygg inför debuten, kommer ju ha med mig experten och vännen Erik Granqvist under matchen. Vi är vana att kampera tillsammans. Men visst, det här är en ny is för mig och den högsta nivån du kan kommentera hockey på, så pressen är givetvis där. 

Stor skillnad mot att vara programledare tror du?

– Ja, det här är helt annorlunda. Som programledare har du en taktik och ett upplägg klart inför matchen och delvis även i pauser. Som kommentator svävar du med vad som händer i nuet. Nu har jag typ behövt läsa på vad Flyers materialare har för skostorlek. Svettigt!

Har du fått några tips och råd från dina kollegor? 

– Ja, herregud. Jag har säkert gjort närmare 700 hockeysändningar, så jag har förstås sugit in hur Niklas Holmgren, Tobias Carlsson, Claes Andersson, Robert Tennisberg och Robert Perlskog hanterar yrket. Dom är fantastiska. Flest tips och intryck får jag dock från min mycket gode vän, Lasse Granqvist. Alla dessa kommentatorer är förstås på en helt annan nivå än en novis som jag själv. Gillar dock utmaningar.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.