Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Jessica Linnman lämnar Warner Bros Discovery

Publicerad: 28 september 2022, 14:31

Foto: Margareta Bloom Sandebaeck

Warner Bros Discoverys nordiska kommunikationschef Jessica Linnman lämnar tv-huset: ”Jag har bestämt mig för att söka nya utmaningar”.

Ämnen i artikeln:

Warner Bros DiscoveryNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Jessica Linnman kom till Discovery 2019 för att utveckla affären kring sporträttigheter och senare projektleda uppstarten av Allsvenskan på dåvarande Dplay (i dag Discovery Plus, reds. anm.) och Kanal 5. 

Så sent som i december förra året tog Jessica Linnman klivet upp inom Warner Bros Discovery, som då hette Discovery. Hennes roll som pr- och kommunikationschef över bolaget i Sverige utökades till att omfatta även Norden. Hennes officiella titel blev då VP Communications Nordics och hon tog samtidigt plats i den nordiska ledningsgruppen.

Knappt ett år senare lämnar hon bolaget. Förändringen sker efter att Warner Media och Discovery slogs ihop till Warner Bros Discovery tidigare i vår.

Dagens Media har sökt Jessica Linnman som återkommer i ett skriftligt, samlat svar:

– Jag bekräftar att jag har bestämt mig för att söka nya utmaningar vid skapandet av en ny nordisk struktur för det gemensamma bolaget Warner Bros Discovery. Jag har haft förmånen att jobba i flera olika roller på Discovery och har den senaste tiden haft ansvaret för all kommunikation i Norden. Det har varit en underbar tid, otroligt roligt och jag har fått jobba med fantastiska team. Jag kommer sakna alla men är nu sugen på att gå tillbaka till konsultlivet och använda mig av mina erfarenheter inom både sport, affärsutveckling och kommunikation.

På kort tid har flera tunga namn lämnat nya Warner Bros Discovery. I början av september stod det klart att Sverigechefen Sanny Ekstrand lämnar i samband med att den nordiska chefen Christina Sulebakk presenterade sin nya nordiska ledningsgrupp.  Även Johan Mannerhill, GM Nordics för home entertainment & games, lämnade i samband med detta.  

Dagens Media har även tidigare rapporterat om att Christian Wikander, chef för HBO Max originalproduktioner i Norden, fått lämna bolaget tillsammans med 28 andra på grund av ett sparpaket inom HBO Max. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev