Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Jessica Almenäs om svettiga gymbilden: "Jag är supernöjd"

Publicerad: 21 mars 2015, 08:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Let's Dance programledare Jessica Almenäs rasade mot Taras "sönderretusherade" omslag – men hyllar Bingo Rimérs "stajlade" bild från omklädningsrummet.


Jessica Almenäs ses just nu i "Let´s Dance", "V75 Direkt" och "Nyhetsmorgon". Samtidigt har hon släppt boken "Stora löparboken för kvinnor" tillsammans med Lovisa Sandström.

Hur hinner du med allt?

– Jag gör det på något sätt, men jag vet faktiskt inte hur. Jag har två barn på halvtid också, så det kräver lite planering. Logistik tar upp mycket av min tid, säger Jessica Almenäs till Dagens Media.

Hur kom du på idén att skriva en bok om löpning?

– Jag har tänkt på det ända sedan jag själv började springa maraton. När man börjar springa blir man oftast helt frälst och det har jag blivit. Tidigare har jag inte haft tid, men när "Lofsan" frågade om vi skulle skriva en bok tillsammans kände jag att det kunde gå. Det känns som en dröm. Superkul, säger hon.

Tävlar du något i övrigt?

– Nej, jag är egentligen ingen tävlingsperson så det blir för mycket ångest för mig. I maraton tävlar man mer mot sig själv, så det fungerar för mig, säger Jessica Almenäs och fortsätter:

– Dessutom känns det futtigt att springa andra tävlingar när man har börjat med maraton. Nu har jag som mål att sänka mina tider helt.

Har du några maratons inplanerade?

– Jag ska försöka hinna med två stycken. Jag och min kompis har bestämt oss för att springa ett i varje världsdel. Det ena jag ska springa heter "reggaemaraton" och körs i Jamaica.

Lyssnar du mycket på reggae?

Jag gillar det faktiskt. Jag hade en period i mitten av 90-talet när jag älskade Bob Marley, så det kan bli härligt. Det svänger ju, som gamla människor säger.

Under våren har Jessica Almenäs synts som programledare i "Let´s Dance" tillsammans med David Hellenius. Hon beskriver det som ett jobb där hon har roligt varje dag.

Dansar du något själv?

– Nej, jag dansar faktiskt ingenting alls. Knappt ens när jag är ute på nattklubb och har druckit lite champagne. Jag har alltid haft en dröm om att bli en "prima ballerina", men den drömmen kommer nog aldrig att slå in, säger hon.

I mars rasade hon på Instagram över att bilden av henne som tidningen Tara körde på sitt omslag. Under hashtaggen #taragate skrev hon bland annat: "Den är minst 5 år gammal och TOTALT sönderretuscherad. Finns inte en enda likhet med mig på den här bilden".

– När jag såg omslaget i affären tänkte jag att det var något bekant med den kvinnan. Då jag insåg att det skulle föreställa mig tänkte jag "herregud". Det var chockerande. Har man en ny intervju med en person som är ute med en ny bok kan man vänta sig att en ny bild ska användas, säger Jessica Almenäs och fortsätter:

– Bilden är dessutom fullständigt sönderretuscherad. Det är en sak om man blir stajlad på ett annorlunda sätt. Jag förstår att man inte kan se likadan ut på varje bild, men ser det ut som en annan person är det inte ok. Det liknar inte originalbilden heller. Vad sänder man då för signaler till mig och sina läsare? Jag tycker allmänt att retuscheringen har gått lite väl långt.

Du är ju även med på omslaget till Bingo Rimers tidning Pause. Är inte den bilden också ganska retuscherad?

– Nej, den är faktiskt inte det. Jag har sett originalbilden. Här har jag blivit stajlad på ett annat sätt med hår, make-up och kläder. Folk är vana att se mig skrattande och käck, men vi har letat efter ett annat uttryck. Jag är supernöjd med omslaget till Pause. Det ser ut som jag, men vi gör en annan grej.

Jessica Almenäs fem bästa löparlåtar

1. Håkan Hellström - Ramlar

2. Robyn - Indestructable

3. Queen - Don´t Stop Me Now

4. Håkan Hellström - En Vän Med En Bil

5. Amanda Jensen - När Planeterna Stannat

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.