Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Jens Liljestrand minns "Baren": "Jag var väldigt berusad, transade och hånglade"

Publicerad: 4 mars 2015, 15:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

2001 var han med i "Baren" och hånglade – utklädd till kvinna. Så här tycker Expressens kulturchef Jens Liljestrand om den spritindränkta dokusåpans comeback.


Jens Liljestrand är författare till flera böcker och har också arbetat som kritiker i bland annat Expressen och Sydsvenskan.

I dag är Jens Liljestrand biträdande kulturchef på Expressen. Men vad så många kanske inte vet är att han också har ett förflutet som deltagare i TV3:s skandalsåpa "Baren".

Jens Liljestrand har själv berättat om hur han, efter att som arbetslös och singel blivit castad av produktionsbolaget Strix, " sörp­lade sprit och pratade snusk med vilt främmande människor inför tv-kameror och mikrofoner och en kvarts miljon tittare på TV3".

Nu – 14 år senare – återvänder "Baren" i rutan.

– Haha, man blir naturligtvis nyfiken. Men det var väldigt många år sedan jag var med. Jag känner mig faktiskt inte alls lockad att göra comeback i dokusåpasammanhang, det överlämnar jag till yngre förmågor. Jag har inte någon längtan efter att återupprepa succén, säger Jens Liljestrand.

Han har trots det glada minnen från "Baren".

– Det var ett stilbildande programformat på många sätt och vad jag har förstått en av de första riktigt stora succéerna som Strix hade. Det kom ju fram flera personligheter som Meral Tasbas och Molle Holmberg.

– Jag tycker att det var en väldigt värdefull upplevelse att vara med i "Baren". Jag har haft nytta av det, bland annat när jag skrev om "Paradise Hotel"-finalen. Jag har fått en förståelse för deltagarperspektivet och den utsatthet som det kan innebära att vara med i ett sådan miljö med mycket alkohol.

Har du något favoritminne från "Baren"?

– Det jag minns spontant är hur jag var väldigt berusad och transade, alltså klädde ut mig till kvinna, och blev upphånglad av en annan kvinna. Det är en väldigt annorlunda grej som jag aldrig har varit i närheten av i min vardag utanför "Baren". Det hände ju lite galna saker där.

Kommer du kolla på nya "Baren"?

– Nej, det tror jag inte. Det skulle möjligtvis vara i min professionella roll då.

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.