Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Jan Scherman tar över ordförandeskapet för Novus

Publicerad: 17 mars 2020, 15:06

Den tidigare TV4-chefen Jan Scherman kliver in som ordförande för Novus.

TV4:s före detta vd Jan Scherman har i dag utsetts till ny styrelseordförande för mätföretaget Novus. Han efterträder Bertil Jacobsson.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanNovus

Jan Scherman har en mångårig bakgrund i mediebranschen, bland annat som vd för TV4-gruppen under åren 2001–2011. Han har också varit affärsområdeschef för Aftonbladet TV. På tisdagen utsågs han till ny styrelseordförande för mätföretaget Novus.

– Det känns roligt förstås, men utöver det känns det också både ansvarsfullt och viktigt. Vi lever i en tid då kunskap är allt mer centralt och viktigt. Och Novus, som har arbetat hårt med trovärdighet och kvalitet, är ett kunskapsförmedlande företag som spelar en viktig roll för vår förståelse av vad som händer och varför, säger Jan Scherman till Dagens Media.

Frågan om att ta över Novus har han fått tidigare, men först nu tyckte Jan Scherman att det rätt läge.

– Det var rätt tajming både för mig och Novus. Bertil Jacobsson har ju varit ordförande sedan 2010 och kände att det var dags att överlämna, samtidigt attraherades jag av att vara delaktig i Novus utveckling framåt. Jag känner också och uppskattar vd:n Torbjörn Sjöström.

Vad hoppas du kunna bidra med i rollen som ordförande?

– Jag har ju haft ett hyfsat långt publicistiskt liv, men också ett hyfsat långt liv som företagsledare. Mot den bakgrunden tror jag att jag kan öppna dörrar till nya kunder.

– Även om opinionsundersökningar är en viktig del av Novus verksamhet är företaget mycket mer än så. Jag ser fram emot att utveckla kunskapsförmedlingsbiten, som jag tror har en fantastisk potential att växa. För när det kommer till det talar vi inte bara om kunder inom mediesektorn, utan där finns ett helt samhälle som kan vara intresserade.

Avgående ordförande Bertil Jacobsson kvarstår som ledamot i styrelsen en tid framöver.

Novus styrelse

Jan Scherman (styrelseordförande)

Torbjörn Sjöström

Kristin Sjöström

Bertil Jacobson

Micael Dahlén

Murat Yigit

Suzan Engel

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanNovus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev