Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Jan Scherman: ”Jag är stolt”

Publicerad: 31 Maj 2011, 12:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

Jan Scherman om beslutet att lämna vd-posten på TV4.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4

Klockan 12:30 i dag inleddes TV4-gruppens styrelsemöte – där framtiden för Sveriges största kommersiella tv-kanal avgjordes.

Jan Scherman, som 2001 efterträdde Thorbjörn Larsson som vd, slutar.

I ett pressmeddelande berättar Jan Scherman om beslutet att kliva ned – efter snart tio år som vd.

– Efter 21 år på TV4, varav 10 år som vd, är det nu dags för någon annan att ta över, och jag känner en stor trygghet i att det är Casten Almqvist som gör det. Samtidigt är jag stolt över att tillsammans med alla medarbetare ha fått vara med om att utveckla TV4 från en hårt utsatt position som en enda tv-kanal till Nordens ledande tv-bolag med en imponerande bredd och mångfald. Jag ser fram mot en spännande tid i min nya roll inom Bonnier Broadcasting, där jag får många utmanande arbetsuppgifter, säger Jan Scherman, i ett pressmeddelande.

Jan Scherman, 60, fortsätter som vd till årsskiftet och kommer sedan att jobba kvar inom Bonnier som vice vd för Bonnier Broadcasting.

Den nya rollen innebär ansvar för "innehålls-, strategi- och samordningsfrågor på nordisk nivå inom affärsområdet", tillsammans med vd:n Torsten Larsson, som även är styrelseordförande i TV4 AB.

Dessutom får Jan Scherman styrelseuppdrag för Bonnierbolagen  MTV3, Expressen och C More/Canal Plus.

Som arbetande styrelseordförande kommer han även att vara ytterst ansvarig för det nya nyhetsbolag – med en 24-timmars nyhetskanal – som Bonnier Broadcasting och TV4-Gruppen ska sjösätta.

Jan Scherman har jobbat på TV4 sedan starten och har bland annat varit programledare för Kalla Fakta.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.