Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Jan Scherman: "Egmont är bedragare"

Publicerad: 4 september 2012, 05:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

I den nya boken om norska TV2 går Jan Scherman hårt åt ledningen för den danska mediekoncernen Egmont, som han anklagar för att ha förstört planerna på en nordisk tv-jätte.

Ämnen i artikeln:

BonnierJan SchermanEgmontTV2TV4-gruppen

DT

Dante Thomsen


Det var i vintras som Jan Schermans planer på en nordisk tv-gigant grusades. Det efter att Egmont stoppat försäljningen av norska TV2.

I boken "Se hvad som skjedde – historien om TV2", skriven av Bjørn Eckblad och Gøran Skaalmo, går han också till hårt angrepp mot den danska mediekoncernen, som han anklagar för bedrägeri. Det skriver den norska branschtidningen kampanje.com.

– Det är oöverträffat, säger han i boken.

På frågan om Jan Scherman anser att han blivit lurad av danskarna svarar han:

– Jag uppfattar det bestämt så. Personligen vill jag säga att jag inte har tillit till någon, oavsett vem det är, som uppträder falskt. En sådan person, eller verksamhet, är skräp och kommer få kämpa för att göra bra affärer på lång sikt.

Han kallar också situationen för unik.

– Under mina två decennier som entreprenör har jag aldrig sett ett sådant bedrägeri på en så hög nivå med så många involverade i en så stor affär. Inte heller som journalist har jag sett något liknande. Det saknar motstycke. Tack och lov, säger han i boken.

När kampanje.com frågar Jan Scherman varför han är så hård mot Egmont-ledningen svarar han:

– Jag har bara sagt som det är. Om Egmont har en annan version av det som hänt så vill jag gärna höra den, säger han.

Reportern säger då att det är ovanligt att mediechefer på en så hög nivå talar illa om varandra och frågar samtidigt Jan Scherman varför han är så frispråkig.

– För att jag är sådan. Jag tycker att man ska vara rakryggad och ärlig, inte taktisk och politisk. Under åren har jag varit frispråkig och ärlig mot bland annat konkurrenter som MTG. Det är det som kännetecknar mig och jag tror det är det som kallas yttrandefrihet.

Läs Egmonts svar på Jan Schermans kritik:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev