Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Jan Helins brutalsågning av Kristallen: "Herregud vilken skitgala"

Publicerad: 9 September 2013, 07:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:35

Skit, patetiskt och uruselt. Det är ord och inga visor när Aftonbladets publisher Jan Helin sågar Kristallen-galan jäms med fotknölarna.


Ämnen i artikeln:

SBS TVExpressenSVTMTG TVTV4Aftonbladet

Sedan april har Sveriges två kvällstidningschefer Jan Helin och Thomas Mattsson gett ut sin podcast "Mattson och Helin", där de diskuterar olika mediefrågor.

I lördagens avsnitt avhandlades bland annat Kristallen-galan, som i år producerades av Meter Television och som sändes av SVT.

Och det var en rejäl sågning av galan som Jan Helin levererade i podcasten.

– Ja herregud jag orkade inte titta. Den är faktiskt så tråkig. Och det här är inte något förmätet försök från den nya tv:n för att verka pigg. Kristallen är en skitgala och den är uruselt producerad. Det är patetiskt att tv-branschen inte kan göra en roligare gala om sig själva. Folk som satt där orkade ju för fan inte ens lyssna klart under tacktalen. Det var så tråkigt och utdraget. Skärpning, säger Jan Helin i podcasten.

Thomas Mattsson kontrar då med att förra årets gala, som producerades av Kanal 5 och som hade Filip och Fredrik som programledare, hade ett annat anslag.

Han får medhåll av Jan Helin:

– Ja den var mycket roligare. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, SVT sa ju att det skulle bli så härligt eftersom att vi kommer slippa reklaminslagen men det var inte utan att man längtade efter reklaminlagen tycker jag. Jag kanske formulerar mig onödigt raljant men jag kände verkligen så när jag tittade på galan. Det var olidligt. Uttrycker jag mig för hårt?

Thomas Mattsson tycker dock inte att Jan Helin är för elak, även om han själv är lite snällare.

– Jag befann mig i en bil på en regnig E22, läste Twitter och såg de här enorma reaktionerna så jag var tvungen att försöka titta via Play-funktion i Sverige. Och jag måste faktiskt säga att det såg riktigt illa ut. SVT är jättebra på att göra galor och svensk tv med Melodifestivalen och Idolgalan är ju superprofessionellt men det här vill sig inte riktigt om man säger så.

Jan Helin fyller i:

– Nej en regnig E22 låter lockande i jämförelse.

Kristallen är en svensk motsvarighet till Emmy Awards och har delats ut av stiftelsen Det svenska tevepriset sedan 2005. Varje år turas kanalerna om att producera galan.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.