Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Jan Helin: ”Det finns alltid mycket kvar att slipa på”

Publicerad: 28 augusti 2017, 12:14
Uppdaterad: 28 augusti 2017, 14:15

"Morgonstudion" i SVT. Foto: SVT.

Trots kritiken är SVT:s programdirektör Jan Helin nöjd med nya "Morgonstudion" och menar att kritiken är ”löjeväckande tendentiös”.


Ämnen i artikeln:

SVTJan Helin

Under måndagsmorgonen hade SVT:s nya morgonprogram ”Morgonstudion” premiär – och kritiken mot det nya programmet lät inte vänta på sig. Bland annat Dagens Nyheter och Expressen har samlat kritik från sociala medier och i SvD har Sam Sundberg uttryckt att programmet skulle vara ”hårdstajlat” och ”kändisfixerat”.

SVT:s programdirektör Jan Helin menar att kritiken är närmast komisk och att program, vid sin uppstart, alltid har förbättringsmöjligheter.

– Det är klart löjeväckande tendentiöst. Det finns alltid mycket kvar att slipa på, allt annat vore orealistiskt, säger han till Dagens Media.

Jan Helin passar även på att berömma teamet bakom programmet.

– Vi är nöjda. Programledarna hittade rätt och jag tycker det är bra att nyhetsteamet fokuserat på kärnan, att hitta ett nyhetsformat där tittaren kan känna igen sig. Det är den här studion vi vill gå till vid stora nyhetshändelser och det tror jag är viktigt för tittarna övertid. De har skött det väldigt, väldigt bra.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTJan Helin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.