Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Jägarna blir originalserie i C More

Publicerad: 21 juni 2017, 06:21
Uppdaterad: 21 juni 2017, 08:49

Rolf Lassgård och regissören Jens Jonsson. Foto: Press

Till 2018 får långfilmserien "Jägarna" nytt liv i C More och TV4. "Vi är vansinnigt stolta och förväntansfulla", säger Johanna Bergenstråhle, tillförordnad dramachef C More och TV4.


Ämnen i artikeln:

C MoreTV4

Filmerna "Jägarna" som skildrar maktkampen på den norrländska landsbygden får en fortsättning som originalserie i C More med premiär under 2018. Serien består av sex delar och kommer sändas först i C More för att sedan sändas linjärt i TV4.

Den första filmen kom upp 1996 och uppföljaren 2011, både två med skådespelaren Rolf Lassgår i rollen som polisen Erik.

– Jägarna har med sin tematik och unika skildring lämnat ett bestående avtryck i filmsverige. Vi är vansinnigt stolta och förväntansfulla över att få ta Eriks resa vidare och över att Rolf Lassgård väljer att återvända i huvudrollen. Satsningen på våra C More-originalserier som Saknad och nu senast Farang har slagit tidigare streamingrekord i tjänsten och med Jägarna tar vi ännu ett steg för att ge publiken mer högkvalitativ underhållning, säger Johanna Bergenstråhle, tillförordnad dramachef C More och TV4, i ett pressmeddelande.

Även denna gång kommer tittarna få följa Rolf Lassgård – som polisen Erik – som än en gång lämnat Stockholm för att återvända till sin hembygd – den här gången för gott.

– Erik har alltid varit en komplex och intressant karaktär, med ett orubbligt rättspatos och stort hjärta. Han har haft en tendens att hamna i konflikt med såväl sig själv som kollegor inom polisen och har aldrig väjt för att sanningen ska fram även om vänskap och släktband hotas längs vägen. Ska bli skoj att få träffa Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän, säger Rolf Lassgård, i ett pressmeddelande.

När långfilmserien blir originalserie i C More är det dock inte Kjell Sundvall som står för regin utan regissören Jens Jonsson. Serien produceras av Harmonica Films och SF Studios och är en samproduktion mellan C More/TV4, SF Studios och Filmpool Nord.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

C MoreTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.