Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Jag stod i rymdkontrollen och rapporterade"

Publicerad: 2 Februari 2011, 07:34
Uppdaterad: 13 Oktober 2017, 11:03

Tre frågor till... Bo Holmström, 72 år och legendarisk tv-reporter som igår gick i pension.


Ämnen i artikeln:

BonnierTV4

Du pensionerades egentligen när du var 65. Hur känns det nu när det hela är klart?

– Lite tomt faktiskt, jag hade tänkt att frilansa lite grann när jag fick lust och inte vara bunden till någonting. Men då fick jag hjärtflimmer vilket tycks vara en ny folksjukdom.

– Man dör inte och det gör inte ont men man blir trött och tappar iniativförmågan. Därför tänkte jag att nu pensionerar jag mig och tar hand om kroppen istället. Äntligen får jag sova ut på morgonen.

Vad är ditt starkaste minne från tiden som tv-reporter?

– Det märkvärdigaste någon kan vara med om är när människan landar på en annan planet, som månlandningen. Då stod jag i rymdkontrollen i Houston och rapporterade. Lägg ut pratar ju alla om också.

Vad ska du göra härnäst?

– Jag har faktiskt en liten plan. En kompis från skoltiden jobbade i reklambranschen och blev av med jobbet. Istället för att söka nya jobb och ta långa promenader började han skriva en bok om sitt liv istället. Han ville berätta för sina barn och barnbarn vad han varit med om. Så det tänkte jag göra, skriva en bok. Mest för att få tiden att gå.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

BonnierTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.