Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

ITV tar över Chimneys tv-avdelning

Publicerad: 23 Februari 2018, 09:25
Uppdaterad: 23 Februari 2018, 12:46

Foto: Bingo Rimér

Nu står det klar att Chimney lägger ned sin verksamhet för efterbearbetning av tv-program. Istället går medarbetarna över till ITV Studios.


Ämnen i artikeln:

ITV StudiosChimney

Produktionsbolaget ITV Studios rekryterar medarbetare från Chimneys tv-avdelning, bestående av postproduktion av realityprogram. Postproduktionen av andra format så som drama kommer däremot finnas kvar. Dagens Media kunde redan i september berätta om att Chimney planerar att lägga ned avdelningen.

Chimneys vd Peter Söderlind ville vid tillfället inte bekräfta uppgifterna men svarade att det pågår en del förändringar på bolaget.

Nu är det officiellt bekräftat att Chimney faktiskt lagt ned tv-avdelningen. Totalt berörs ett 15-tal medarbetare som istället rekryteras av ITV Studios. Medarbetarna från Chimneys tv-avdelning bildar tillsammans med tidigare på ITV Studios den nya avdelningen ITV Post, totalt består avdelningen av ett 20-tal personer.

Anna Rydin, vd ITV Studios Sweden, säger att man började fundera på att rekrytera medarbetarna redan då uppgifterna om nedläggningen nådde bolaget. I juni förra året köpte ITV Studios upp Elk Production, rekryteringarna är ytterligare ett sätt för bolaget att växa.

– Det här är ett sätt för oss att stärka upp och trygga vår verksamhet och hela vår process. Det är främst av kvalitetsskäl som vi tar in de här medarbetarna i familjen, vi behöver deras kompetens för att våra produktioner ska hålla kreativ höjd.

Det pratas mycket om hur tufft tv-branschen är, hur upplever du den nu?

– Tuffare, mycket tuffare. Vi har lyxen av att ha mycket att göra men vi behöver den här kompetens för att kunna ha ett attraktivt erbjudande. Kvalitet och kompetens är enormt viktigt, viktigare än någonsin.

ITV Studios är representerat hos samtliga stora tv-hus, med bland annat "Wahlgrens värld", "Parneviks", "Idag om ett år", "Superstars" och "Halv åtta hos mig".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ITV StudiosChimney

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.