Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

ITV Studios köper Elks katalog

Publicerad: 23 juni 2020, 11:41

Ett av de programformat som ingår i köpet är Elks Vinnarskallar som TV4 sänder.

Foto: TV4

Det internationella produktionsbolaget ITV Studios köper alla Elks non-scripted programformat och formaträttigheter.


Ämnen i artikeln:

ITV Studios

Köpet innebär att ITV Studios kan räkna hem 65 nya programtitlar och på så sätt ytterligare närma sig den uttalade ambitionen att utöka sin samling non-scripted format från utvalda oberoende produktionsbolag.

De svenska Elk-formaten hamnar i ITV Studios Global Entertainment-division, som finns i Nederländerna och ligger under vd:n Maarten Mejis.

Exempel på format som ingår i köpet är Vinnarskallar, Helt lyriskt, Drömpyramiden, En skall bort, DIY Champions, Din hjärna och Päron i solen. I och med köpet blir dessa tillgängliga för franchise runtom i världen.

ITV har sedan förvärvet av Elk Productions 2017 haft exklusiv rätt till Elks egna programformat i Skandinavien. Den stundande affären innebär att alla internationella produktions- och distributionsrättigheter för Elks non-scriptedformat nu hamnar hos ITV Studios.

– Vi är stolta över att få representera dessa mycket underhållande och populära titlar på den globala tv-scenen, och att kunna vidareutveckla och bygga vidare på framgångarna i den skandinaviska regionen med all den kraft och erfarenhet som ett internationellt nätverk av vår storlek möjliggör, säger Mike Beale, vd Global Creative Network på ITV Studios i ett pressmeddelande.

Elk Entertainment bildades av parhästarna Estelle Bodén, Mattias Olsson och den numera bortgångne Jock Millgårdh år 2012.

– Vi har haft många fantastiska år på Elk Entertainment men vi ser nu möjligheten att ta en paus och ta oss an nya utmaningar. ITV Studios har varit en stark och mycket passande produktionspartner för oss i Skandinavien och det känns som ett fullkomligt naturligt steg att lämna katalogen i deras säkra händer, säger Estelle Bodén, vd, och Mattias Olsson, programchef.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ITV Studios

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev