fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Irritation mot UEFA: Budrunda om Champions League trots coronakris

Publicerad: 31 mars 2020, 12:34

Foto: Steffen Prößdorf

Samtidigt som tv-husen kämpar för att komma på fötter i coronakrisen, meddelar UEFA att de inte tänker skjuta fram budgivningen för Champions League. Redan den 31 mars krävs de nordiska tv-husen på besked.

Ämnen i artikeln:

Champions LeagueViaplay GroupDiscovery

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Champions League-finalen som skulle ha avgjorts i Istanbul i maj har liksom majoriteten av alla stora sportevenemang flyttats fram.

Coronakrisen har slagit hårt mot sportvärlden, och irritationen puttrar just nu på flera tv-hus, mot UEFA. Trots den globala krisen genomför UEFA en budrunda gällande de nordiska rättigheterna till Champions League år 2021-2024. Deadline är redan i dag, den 31 mars.

I Norden har Nent Group suttit på rättigheteterna i nästan 30 år, skriver Kampanje. Tv-huset köpte nyligen de nordiska rättigheterna till framflyttade Premiere League för över 2 miljoner euro. Nent som plockat på sig många kostsamma sporträttigheter, har liksom de flesta mediehus drabbats hårt av coronakrisen. Bolaget meddelade i mars att man, bland annat, tvingas spara 700 miljoner kronor till följd av coronakrisen. 

Nent vill inte kommentera i Kampanje huruvida de lägger bud på Champions League-rättigheterna eller inte. 

Discovery, som sitter på rättigheterna till bland annat uppskjutna sommar-OS och allsvenskan, är också förtegna om sitt intresse kring Champions League. Tv-husets kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist är, i en kommentar till Dagens Media, tydlig med att fokuset just nu går till att hantera coronakrisen:

– Vi är generellt sett alltid intresserade i rättigheter som har kommersiellt intresse men kommenterar aldrig eventuellt engagemang i specifika budgivningar. Just nu befinner sig hela världen i en situation som vi aldrig varit i förr och som är väldigt svår att analysera och bedöma. Vårt huvudfokus är att säkra driften och jobben i vår verksamhet och inte minst hälsan för våra anställda. Det upptar, av förklarliga skäl, all vår tid just nu, skriver han.

Minst ett tv-hus i Norden har enligt Sportscal vädjat till UEFA om att skjuta fram budgivningen, så att intressenter först får en chans att komma på fötter i den pågående krisen.

En annan aktör säger anonymt till tidningen att tajmingen är helt fel: ”När man försöker spara pengar för att undvika att behöva sparka anställda är detta fel prioritering”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev