måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Iréne Lindblad blir programdirektör på MTG TV

Publicerad: 18 augusti 2010, 06:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

Det blir den tf programdirektören Iréne Lindblad som ersätter Anders Knave, erfar Dagensmedia.se.

Ämnen i artikeln:

MTGManfred AronssonAnders KnaveTV10TV6TV3

MS

Martin Schori


Anders Knave slutade som programdirektör på MTG TV den 1 februari i år för att gå till OTW.

Iréne Lindblad, programkoordinator för TV3, TV6, TV8 och ZTV, gick då in som tf programdirektör. Nu kan hon ta bort "tf" ur sin titel, erfar Dagensmedia.se.

Rekryteringsprocessen har varit utdragen. Dagens Media har tidigare avslöjat att Anna Rydin, vd på Meter, var Manfred Aronssons favorit till jobbet, men att hon nobbade erbjudandet.

Iréne Lindblad kom till MTG år 2006. Hon hade då sex år bakom sig inom tv-produktionsbranschen. Hon blir nu ansvarig för MTG:s svenska fri-TV-kanaler TV3, TV6, TV8, ZTV och TV10.

Strax efter artikelns publicering bekräftades uppgifterna genom ett pressmeddelande från MTG TV. Dagensmedia.se har sökt Manfred Aronsson, vd på MTG TV, men via informationschefen Per Lorentz hänvisar han till sina kommentarer från pressmeddelandet. I det säger han:

– Det känns väldigt bra att Iréne går från att vara tillförordnad till att vara ordinarie programdirektör, men det är egentligen ingen dramatisk förändring. Iréne har haft det ansvaret i sex månader och under den tiden varit en självklar och oerhört kompetent ledare för programavdelningen.

Mafred Aronsson fortsätter:

– Med sin erfarenhet och stora kunnande är hon rätt person att leda programavdelningen i vår ambition att bli Sveriges största kommersiella TV-hus. Våra kanaler har haft en fantastiskt fin utveckling i tittande de senaste sex månaderna och sammantaget levererat det bästa halvåret någonsin. Jag är trygg i att med Iréne som programdirektör kommer den trenden att fortsätta.

Mer info kommer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev