Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ira Gladnikoff tar över Viaplay

Publicerad: 19 Juni 2017, 08:53
Uppdaterad: 19 Juni 2017, 08:53

Ira Gladnikoff tar över stafettpinnen som chef för Viaplay.

Ira Gladnikoff ersätter den mångårige MTG-medarbetaren Jonas Karlén.


Ämnen i artikeln:

ViaplayMTG

Jonas Karlén har jobbat på MTG sedan 2008. Chef för Viaplay har han varit sedan 2015.

Nu har Jonas Karlén emellertid valt att lämna bolaget, enligt ett pressmeddelande från MTG. I hans ställe kliver Ira Gladnikoff in.

”Ira började på MTG 2015 och har varit en nyckelperson för att utveckla Viaplay till Nordens mest omtyckta streamingtjänst”, skriver bolaget om chefsbytet.

MTG:s vd Anders Jensen säger i ett uttalande:

– Vi önskar Jonas all lycka i sina nya utmaningar och vill tacka honom för hans nio år inom MTG och att han har lett den fantastiska utvecklingen av Viaplay. Det känns mycket bra att vi har hittat den bästa tänkbara ersättaren för det här jobbet inom bolaget i Ira. Hon har med sin gedigna erfarenhet inom digital underhållning och senast som CCO för Viaplay haft en mycket stor del i Viaplays framgångar.

Jonas Karlén kommenterar sin avgång följande:

– Det har varit en otrolig erfarenhet att leda Viaplays team med sitt oavbrutna fokus på att ständigt utveckla innehållet och användarupplevelsen, vilket har etablerat Viaplay som den ledande streamingtjänsten i Norden. Jag har verkligen uppskattat min tid här och kommer även fortsättningsvis att vara en helhjärtad supporter av Viaplay.

Ira Gladnikoff säger i en kommentar att hon ser fram emot det nya uppdraget.

– Viaplay är min passion och jag är stolt över möjligheten att nu få leda ett så starkt team där vi erbjuder våra kunder en bredare streamad upplevelse än någon annan på marknaden. Samtidigt finns det stora möjligheter i att jobba med våra andra varumärken inom MTG för att erbjuda en än mer integrerad och engagerande underhållningsupplevelse. Vad vi sett fram tills nu är bara början på den här spännande utvecklingen.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ViaplayMTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.