Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Intäktsrekord för MTG

Publicerad: 20 april 2016, 06:52
Uppdaterad: 20 april 2016, 07:27

MTG-huset.

"Våra produkter är starkare än någonsin", säger MTG:s vd och koncernchef Jørgen Madsen Lindemann.

Ämnen i artikeln:

MTG

AT


Aldrig har man haft en högre försäljning i ett första kvartal, skriver MTG:s koncernchef Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande när bolaget presenterar sin kvartalsrapport för januari-mars i år.

Resultatet ska återspegla den fortsatt höga abonnenttillväxten för Viaplay, de nya verksamheterna inom esport och Youtube-nätverk samt fortsatt stark underliggande tillväxt inom International Entertainment.

”Våra produkter är starkare än någonsin. Tittartidsandelarna ökade på nästan alla våra marknader, vi har fler abonnenter i Norden än någonsin tidigare och antalet visningar online är rekordhöga. Vi har inte bara adderat ett antal viktiga internationella sporträttigheter utan Viaplay håller dessutom på att, tillsammans med våra prisbelönta produktionsbolag, utveckla ett antal originalserier”, skriver Jørgen Madsen Lindemann.

Omsättningen landade under första kvartalet på 3,8 miljarder kronor, att jämföra med 3,7 miljarder första kvartalet 2015. Rörelseresultatet före jämförelsestörande poster ökade från förra årets siffra på 142 miljoner kronor till 159 miljoner kronor.

Jørgen Madsen Lindemann nämner vidare hur 2015 var ett banbrytande år för esport, som fortsatte sin tillväxt i form av turneringar, spelare och tittare och redan nu är en utmanare till traditionella sporter:

”Esport är dock inte den enda digitala produkten inom koncernen med global potential utan vi har även både Zoomin.TV och Splay som ständigt skapar nya talanger och distribuerar innehåll världen över”.

MTG:s ambition framåt är att accelerera försäljningstillväxten och öka rörelseresultatet 2016.

Finansiellt sammandrag:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev