Ingvar Oldsbergs avsked dyr affär för Folkspel

2017-12-11 08:58  
Ingvar Oldberg har varit programledare för "Bingolotto" sedan 2014. Bild: Wikimedia commons

Folkspel som äger "Bingolotto" måste betala lön till sparkade Ingvar Oldsberg till kontraktstiden löper ut – om 1,5 år.

I fredags kom beskedet att Ingvar Oldsberg tvingas lämna TV4:s "Bingolotto" efter att en internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem.

Under helgen berättade programledaren att han blev överraskad av beskedet. Till Expressen säger Ingvar Oldsberg att han kan ha betett sig "diktatoriskt", men att han själv inte fått förklarat för sig varför han fått sparken.

– Ingen har sagt vad det är för arbetsmiljöproblem. Har jag varit auktoritär eller har någon blivit kränkt? Om en murare eller målare blir uppsagd får han ju veta att han inte målar bra eller med fel färg. Jag har inte fått veta någonting, säger han till tidningen.

Att sparka Ingvar Oldsberg kommer att kosta på för Folkspel, som äger "Bingolotto". Oldsberg har nämligen kontrakt om att leda programmet i ytterligare 1,5 år.

Ingvar Oldsberg är en av landets bäst betalda programledare – enligt Expressen tjänar har runt 200 000 kronor per program.

Folkspel bekräftar till tidningen att de kommer att behöva betala lön till Ingvar Oldsberg fram till att kontraktet löper ut.

Samtidigt har Oldsberg kopplat in tre advokater, och diskuterar en stämning. Mot vem är ännu oklart.

– Vem vi ska stämma får advokaterna avgöra när de har tagit del av mitt anställningskontrakt och uppsägningen. Då får de en klar bild, säger han till Expressen.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt