Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ingen rapportering i sociala medier under vinter-OS

Publicerad: 12 November 2013, 07:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:57

Journalister som ackrediterats till vinter-OS förbjuds att filma och ta bilder med sina mobiltelefoner.


Ämnen i artikeln:

OS

Förra veckan berättade Dagens Media om de hårda reglerna kring tv-sändningar från OS, vilka i praktiken kan leda till att SVT och TV4 helt stängs ute från evenemanget.

I dag skriver Metro att ryska pressregler riskerar att slå hårt mot betydligt fler än så.

Enligt ryska medier förbjuds nämligen journalister som ackrediterats till OS i Sotji att använda mobiltelefoner, surfplattor och fickkameror för att filma och fotografera under evenemanget.

Konsekvensen blir att spelen inte kommer att kunna dokumenteras i sociala medier som Instagram, Vine, Facebook och Twitter.

– Om skrivande journalister använder mobiltelefoner för att ta bilder av idrottsmän eller åskådare, kommer detta att betraktas som ett allvarligt regelbrott, och leda till att de omedelbart fråntas sin ackreditering, säger Vasily Konov, chef på den statligt ägda nyhetsbyrån R-Sports, som ansvarar för ackreditering till OS, till Metro.

Ordinarie besökare kommer inte att kunna hindras från att fotografera och filma. Journalister med särskild ackreditering för arbete med foto eller rörlig bild kommer även att tillåtas dokumentera, men endast med hjälp av "godkänd utrustning".

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

OS

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.