Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ingen gräddfil för TV4

Publicerad: 17 November 2010, 05:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

TV4 ska få ”ökad tillgänglighet” till de Allsvenska klubbarna och dess representanter. Men Svensk Elitfotboll lovar att tv-kanalen inte ska få en gräddfil gentemot andra medier.


Ämnen i artikeln:

TV4Aftonbladet

Dagensmedia.se berättade igår om nya ”Klubb-tv” som görs möjligt genom ett avtal mellan TV4-Gruppen och Svensk Elitfotboll.

Samarbetet går ut på att klubbarna får hjälp med att producera rörligt material som de kan visa i egna kanaler.

Bland annat förses de med studio och teknik. I gengäld får TV4 ta del av materialet. Kanalen får dessutom "en ökad tillgänglighet till klubbarna och dess representanter", enligt TV4:s pressmeddelande.

Något som skulle kunna tolkas som att TV4 får företräde gentemot andra medier.

Dagensmedia.se kontaktade Tommy Theorin, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll, för att höra efter vad detta betyder.

– Varje klubb ska ställa upp minst en timme om dagen för intervjuer för TV4 och sponsorn Svenska Spel. Det kan gälla olika intressanta personer som spelare eller tränare, säger han.

Tanken är att TV4, som har sändningsrättigheterna till Allsvenskan och Superettan 2011-2015, bland annat ska kunna producera matiga ”inför-reportage” samt annat kringmaterial till sina sändningar.

– Ta en match som Malmö-Halmstad. Då kan TV4 koppla upp sig mot lagens studios och göra en sändning från båda lagen samtidigt.

Dock lovar Tommy Theorin att TV4:s reportrar inte ska få någon särställning gentemot andra medier kring själva matcherna.

– Nej, nej, nej. När det är match är allt som vanligt.

Schibstedägda Aftonbladet har i förväg tagit del av upplägget kring Klubb-tv. Där tror man inte att TV4:s avtal ska innebära negativa effekter för andra medier.

– Så som vi uppfattat detta ska det inte finnas en problematik. Men om det skulle visa sig att avtalet ger en tillgänglighet så att det stör riskerar det att skada fotbollen. Då skjuter man sig i foten, säger Pontus Ogebjer, chef för affärsområdet sport på Aftonbladet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.