Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Inga sura miner mellan Metronome och Mexiko-avhopparna

Under förra året valde flera tunga Metronome-profiler att lämna bolaget. Men Bertil Rosenlund, koncernens tillförordnade vd, ser ljust på framtiden.


Publicerad 2013-03-06 08:55
Uppdaterad 2015-12-06 13:53

Ämnen i artikeln:

Meter

Dela artikeln:

Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Anna Rydin, Martin Åqvist och nu senast Åsa Thurhammar som går till Mastiff. Det är några av de tunga profiler som lämnat tv-produktionsjätten Metronome det senaste året.

Samtidigt har koncernen utsatts av konkurrens både från Filip Hammars och Fredrik Wikingssons produktionsbolag Mexiko samt från Friday TV-grundarna Mattias Olssons, Estelle Bodéns och Jock Millgårdhs nya bolag Elk Entertainment.

Men trots turbulensen ser Metronomes finansdirektör och tf vd Bertil Rosenlund ljust på framtiden.

– Det är ju många som slutar men vi har samtidigt rekryterat väldigt mycket nytt. Självklart är det jättetrist när Anna Rydin och Martin Åqvist, som i snitt jobbade 16 år på Metronome, lämnar men det banar samtidigt vägen för väldigt mycket ny talang, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Vi har väldigt mycket duktiga medarbetare. Behöver vi fylla någon plats så gör vi det. Vi har fått in jättemycket nytt bra folk och jobbar med otroligt många roliga produktioner.

Ska Åsa Thurhammar ersättas?

– Jag vet faktiskt inte. Vi är redan väldigt mycket folk på utveckling och vi är väl i princip störst i Sverige på det. Om det är någon som slutar så kanske vi lyfter in en ny person. Men det kan också vara så att det ger plats för någon yngre.

I veckan har det cirkulerat rykten om att Metronome planerar att stämma Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, som alltså startade Mexiko, för kontraktsbrott. Detta dementeras bestämt av Bertil Rosenlund.

– Det är nästan ett skrattretande påstående. Vi håller inte på så där. Det är snarare tvärtom, de är kompisar som till och med kan samarbeta med, säger han och fortsätter:

– Det är en liten bransch och vi får självklart konkurrens från Elk och Mexiko men vi håller inte på att stämma dem. Jag menar, folk slutar på olika hela tiden, men vi stämmer inte dem på grund av att de slutar.

Som exempel på nya samarbeten tar Bertil Rosenlund formatet "Breaking news", som tidigare gick i Kanal 5.

– Det är ju ett Metronome-format och där kan man diskutera hur det ska gå att lösa.

Även Lars Beckung, vd på Mexiko, avfärdar det hela som rykten.

– Vi har en jättebra relation med Metronome, säger han till dagensmedia.se.

Bertil Rosenlund tillägger:

– Det är sunt med konkurrens.

Dante Thomsen

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.