Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Inför reklam – på vårdcentraler

Publicerad: 10 September 2015, 06:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Reklam för privata vårdföretag ska släppas in på vårdcentralerna i Jämtland och Härjedalen.


Ämnen i artikeln:

Reklam

Region Jämtland Härjedalen kämpar med sin ekonomi. Nu ska ett nytt grepp säkra intäkter.

P4 Jämtland rapporterar att regionen ska börja tillåta tv-reklam på vårdcentralerna.

Reklamutrymmet ska börja säljas under hösten, och de kommersiella reklambudskapen ska varvas med förebyggande information kring droger.

Intäkterna från reklamförsäljningen ska i sin tur användas till "Mobilisering mot droger", regionens drogförebyggande arbete på skolor, arbetsplatser och föreningar. En verksamhet som fått allt svårare att hitta finansiering.

– Nu ser vi en möjlighet att få pengar genom att göra på det här sättet, säger regionrådet Robert Uitto (S) till P4 Jämtland.

Även oppositionen står bakom draget.

– Jag vet att det är ovanligt att man gör så här i landstingen men det här har personal i verksamheten själv kommit på - och jag är en vän av att lyssna på personalen, säger det moderata oppositionsrådet Christer Siwertsson (M), till P4 Jämtland.

Region Jämtland Härjedalen försäkrar att man noga kommer att välja vilka företag som tillåts att göra reklam på vårdcentralerna. Bland annat ska apotek, gym och privata vårdgivare släppas in.

Under våren 2015 togs beslutet av primärvårdens ledningsgrupp att tv-skärmar, så kallad HCTV, skulle installeras på samtliga hälsocentraler.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.