Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Inför Baltikumlanseringen – Nent köper UEFA-rättigheter

Publicerad: 3 December 2020, 09:20

På bild Paul Pogba.

Foto: Phil Noble

Nent knyter till sig ytterligare fotbollsrättigheter på den baltiska marknaden.


Ämnen i artikeln:

NENT Group

Nent köper rättigheterna för att visa UEFA Champions League, UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League i Estland, Lettland och Litauen. 

Det innebär att sänder säsongen 2021/2022 till och med 2023/2024. 

Förvärvet sker i samband med Nents kommande lansering av Viaplay i de tre baltiska länderna den 9 mars. 

– Att bli den exklusiva baltiska hemvisten för världens mest prestigefyllda turnering inom klubbfotboll är en game-changer. UEFA Champions League är en rättighet i världsklass som är enormt populär i Baltikum. Viaplays engagerande utbud av sport, filmer, serier och originalinnehåll kommer att erbjuda något unikt till tittare i Estland, Lettland och Litauen, säger Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent, och fortsätter:

– Vi kommer till Baltikum för att underhålla, visa innovation och ta en ledande roll. Våra abonnenter kan se fram emot direktsänd fotboll när den är som bäst samt ytterligare förvärv av sporträttigheter.

Priset för Viaplay i Baltikum, inklusive sport, kommer att ligga på 9,99 euro per månad. Tidigare har Nent även köpt rättigheterna för Formel 1, ishockey från NHL och fotboll från Bundesliga i de tre länderna. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.