Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ikeas pr-konsult fick recensera Kamprad i Kanal 5

Publicerad: 25 augusti 2011, 14:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Under gårdagens avsnitt av Breaking News fick Stig-Björn Ljunggren kommentera de senaste turerna kring Ingvar Kamprad. Att han är konsult på Grayling - Ikeas nya pr-byrå – redovisades inte.


Ingvar Kamprads nazistsympatier var ett hett ämne för media under gårdagen. Så också på Kanal 5:s nyhetsshow Breaking News.

Under programmet fick debattören Stig-Björn Ljunggren kommentera uppmärksamheten kring Ingvar Kamprad.

Att Stig-Björn Ljunggren är konsult på Grayling, som är Ikeas nya pr-byrå, avslöjades inte för tittarna.

Dan Panas, presschef på Kanal 5, säger att han inte kände till kopplingen. Han vill dock inte ta ställning till om det var fel att inte kommentera detta i programmet.

– Det är möjligt, men samtidigt kan programmet knappast anklagas för att ha varit en lensmekning av Ingvar Kamprad. Om jag minns rätt delades till exempel en ”Mein Kamprad”-t-shirt ut i slutet av programmet, säger han till dagensmedia.se.

Tycker du att ni borde ha använt en annan kommentator?

– Stig-Björn Ljunggren stod ju inte för det enda Kamprad-perspektivet i programmet, mediabeskrivningarna av Kamprad diskuterades och genomlystes på flera olika sätt – och med en stor portion humor, säger Dan Panas.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News