söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Idrottsförbund till attack mot MTG:s OS-sändningar

Publicerad: 2 februari 2012, 08:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:26

Företrädare för 23 idrottsförbund kräver att regeringen griper in mot MTG:s OS-sändningar.


RL

Rebecka Lindberg


Som dagensmedia.se tidigare berättat har MTG köpt sändningsrättigheterna för OS 2014 och 2016.

På DN Debatt skriver nu företrädare för 23 specialidrottsförbund om hur viktig just OS är för att marknadsföra de mindre mediebevakade sporterna, som gång, volleyboll och fäktning.

”Under OS lär vi oss namnet på artister som vi aldrig skulle lära känna, om vi inte alla såg dem i tv. De många idrotterna får sin plats och inspirerar barn och ungdomar som ännu inte har valt en idrott för livet. Nu är detta hotat", skriver de.

Det som idrottsförbunden är oroliga för är att publiken kommer att behöva betala för att se sändningarna. Idrottsförbunden kräver nu att regeringen inför en lista på sportevenemang som det blir förbjudet att ta betalt för att visa – enligt finsk modell.

MTG ska ha betalat en kvarts miljard kronor för rättigheterna. Vd:n Manfred Aronsson har tidigare sagt till dagensmedia.se att de ska göra OS så tillgängligt som möjligt.

– Exakt hur vi fördelar detta måste vi få återkomma till. Detta ligger tre år fram i tiden, mycket kan ha hänt rent tekniskt tills dess. Men vi kommer att visa det som är av nationellt och högt svenskt intresse i fri-tv. Det råder ingen tvekan om att vi ska göra de stora ögonblicken tillgängliga för många som möjligt, sa han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev