Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Idolprofilen i konflikt med "joltdrickande" gamers

Publicerad: 25 mars 2015, 12:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Därför ligger Daniel Breitholtz i fejd med "varenda joltdrickande manliga oskuld i 40-årsåldern som innehar email".


Thomas Arnroth är en av Sveriges mest meriterande speljournalister och har bland annat recenserat spel i SVT:s "Gomorron Sverige" i många år.

Så också i dag. Men när den tidigare jurymedlemmen i "Idol" Daniel Breitholtz slog på tv:n imorse gillade han inte vad han såg.

" Snubben som är i 50-årsåldern och recenserar tvspel åt kidsen på Gomorron Sverige ? Kanon. Dags att låta Lill-Babs recensera kampsportsburar?", twittrar han.

Den oväntade attacken på tv-spelskulturen gjorde många gamers förbannade.

" Skrattat oavbrutet i 55 min nu åt Breitholtz dumma jävla inlägg. HAHAHA skrattar jag. Högt", skriver Peter Ahonen, redaktör på spelsajten Svampriket, på Twitter.

Jonas Mäki, redaktör på gratistidningen Gamereactor, är även han irriterad:

" Snacka om märkligt inlägg från en viss Idol-tölp, när man tror man sett allt i synen på spel, kommer det ändå någon och överraskar", twittrar han.

" Breitholtz, en riktig idiot", twittrar en annan person.

Andra skrattade mest åt attacken:

 " Alltså, jag fullkomligt älskar Breitholtz angrepp på Arnroth. Han är mer gammaldags är min mormor, hon föddes 1921", twittrar Johan Olander på spelsajten FZ.se.

Twittraren Per Falk slår i sin tur tillbaka mot "Idol":

" Känns ändå vettigare att någon vuxen recenserar spel för barn i tv än att någon vuxen recenserar barn i ett spel på tv...", twittrar han.

Samma sak gör speltidningen Levels chefredaktör Tobias Bjarneby:

" Den här MrBreitholtz – är inte det den där medelålders snubben som brukar recensera idoler för småbarn?".

Istället för att pudla valde Daniel Breitholtz konfrontationens väg.

" Ok. Jag har uppenbarligen retat upp varenda joltdrickande manliga oskuld i 40-årsåldern som innehar email. Släpp det och gå vidare nu".

Den hånfulla tweeten gjorde spelarna ännu mer upprörda. Många har också påpekat att Jolt Cola inte har sålts i Sverige på flera år.

Thomas Arnroth själv skrattar åt det hela.

– Jag kan inte påstå att jag kände mig påhoppad, alla kan inte gilla en. Det som jag tror gjorde folk upprörda är anspelningen på att spel bara är för barn. Just i dag pratade vi ju dessutom mest om vuxna spel i sändningen, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Det där är en öm tå för alla som spelat länge. Man har kämpat länge för att förändra den bilden. Jag tror inte att han var medveten om vad han skrev.

Är det här en syn på spel som du ofta möter?

– Det var mer förr, det har skett en ganska dramatisk förändring den senaste tiden. I dag är det så många som spelar i mobilen. Att fnysa åt spel funkar inte längre. Däremot märks det fortfarande att spel inte får vara med när man har paneldebatter och liknande. Man pratar film, tv, musik, litteratur och till och med serier, men spel får inte vara med.

Han tillägger:

– Det som är uppenbart i det här är att folk bryr sig om spel, det är kontentan av det hela. Sedan kan folk bli väldigt arga och det är ju lite tråkigt men folk älskar sina spel. Och det är ju inte så konstigt, de flesta tycker om att spela bara man får chansen.

Daniel Breitholtz tonar även han ner fejden.

" Inte i konflikt med någon", skriver han på Twitter.

Spelarna är uppenbarligen irriterade på dig i alla fall.

" Då skulle du se min inkorg".

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.