Idag lanseras Viafree

Idag lanseras nya streamingtjänsten Viafree, som samlar alla MTG:s playkanaler.

I dag lanseras Viafree, MTGs nya reklamfinansierade streamingtjänst som Dagens Media tidigare berättat om. Den ersätter TV3 Play, TV6 Play, TV8 Play och TV10 Play.

– Med Viafree samlar vi allt vårt digitala innehåll i en och samma tjänst och tar nästa steg i att erbjuda våra tittare ett bredare innehållsutbud. Tjänsten är utformad efter dagens tittarbeteende för att göra det enkelt att utforska och upptäcka allt vårt innehåll på en och samma plattform, säger Moa Estmalm, affärsområdeschef för Play på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Hos Viafree kommer man även hitta underhållning från MTV och Comedy Central, såväl som Viafree-exklusivt material.

I samband med lanseringen av Viafree idag har man även premiär för Viafree-exklusiva serierna ”Sommaren med YouTube-stjärnorna” och ”Försökskaninerna”, som båda är ett samarbete med Splay.

MTG lanserade redan i juni även Splay-samarbetet "Jockiboi och Jonna i Nöd och Lust".

– Förutom mer innehåll, i form av både fler program men även exklusivt extramaterial som komplement till våra stora format, så släpps Viafree med stöd för Chromecast. Viafree lanseras även i Norge och Danmark, men med lokalt innehåll skräddarsytt för respektive land, fortsätter Moa Estmalm.

Amanda Törner

Reporter

Publicerad 2016-08-15 06.22Uppdaterad 2016-08-15 06.27

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: