Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ica-Stig: ”Jag är fullständigt oersättlig, givetvis”

Publicerad: 16 September 2014, 21:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:16

Läs Dagens Medias intervju med Hans "Ica-Stig" Mosesson, som nu lämnar reklamsåpan.


Ämnen i artikeln:

Ica-StigICA

Hans Mosesson lämnar Ica-såpan efter 13 år och 512 filmer. I september, spelade han in den femhundrade avsnittet av reklamsåpan – och hade inga planer på att sluta. Dagens Media fick en intervju med reklamstjärnan i samband med det.

Hade du kunnat ana att du fortfarande skulle vara Ica-Stig 13 år senare?

– Nej nej, jag sa ja till fem avsnitt och det var jag väldigt tveksam till. Jag har alltid sagt nej till reklam, det ska man vara försiktig med, men det var roliga manus när vi provade och så småningom lät jag mig övertalas och övertygas. Det föll så väl ut och samspelet och sketcherna vi gör är väldigt centrala, man märker knappt att vi säljer produkter. I och med det kände jag att det var kul och fortsatte en vända till och en vända till och sen satt jag fast i båten.

Får du mycket reaktioner från tittarna?

– Jag får många kommentarer, mest positiva. Tittarna hänger med. Häromveckan hade vi en film då jag var på konferens med Kim Anderzon och de andra i butiken ringde mig och ville ha pris på varorna. Då fick man höra: ”Är inte du på konferens?” En annan sådan kul grej var i början när jag glömde att sätta på mig vigselringen under en inspelning. Då blev Icas växel nedringd av folk som ville veta: ”Har han skilt sig?” Folkets öga är skarpt.

Håkan Sjöstrand jämför Ica-såpan med James Bond. Vad säger du om den jämförelsen?

– Det kan väl ligga något i det, även om jag själv tycker att jag är fullständigt oersättlig, givetvis. Man kan ju tycka att det är lite stereotypt att vi jobbar med schabloner, att Stig är sur och snål, att Ulf är lite korkad och Cindy är halvkorkad men rolig. Men det är det jag tror folk gillar, det finns en igenkänning i det.

Hur länge fortsätter du som Ica-Stig?

– Jag fortsätter tills det blir punktering på rullatorn. Jag är med så länge jag tycker att det är roligt.

Vem skulle ersätta dig om du själv får välja, finns det någon?

– Nej. Det skulle vara min största ovän.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ica-StigICA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.