Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ica bryter med TV4

Publicerad: 1 oktober 2012, 14:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:09

Ica säger upp butiks-tv-avtalet med TV4. Beskedet tvingar TV4 att säga upp samtliga butiks-tv-avtal och se över organisationen.

Ämnen i artikeln:

ICATV4

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Efter att Ica meddelade att man kommer att säga upp avtalet med TV4 som butiks-tv-leverantör, har TV4 beslutat att säga upp samtliga butiks-tv-avtal för omförhandling.

Det beskedet fick medarbetarna inom TV4-Gruppens Out of home-tv-verksamhet i dag.

Icakedjan var TV4:s största samarbetsavtal inom butiks-tv. Utöver det har kanalen levererat nyheter till Coop, Bergendahl och Hemköp. Samtliga dessa avtal sägs nu upp för att omförhandlas.

Robert Danowsky, som är nytillträdd chef för OOH-tv, berättar om beslutet på TV4-Gruppens intranät:

– Att vi nu säger upp de övriga avtalen för omförhandling innebär att vi sätter oss ned tillsammans med dessa partners för att se om det  är möjligt att hitta nya former för verksamheten. Ska vi kunna driva butiks-tv-verksamheten vidare på något sätt kommer det att krävas stora förändringar när det gäller affärsmodellen och verksamheten.

Enligt honom får Icas avhopp konsekvenser för organisationen.

– Exakt hur dessa förändringar kommer se ut måste vi be att få återkomma om när vi har mer information. Nu fokuserar vi på att diskutera med våra kunder och tillsammans med facket ge våra medarbetare den information och det stöd de behöver, säger han.

Enligt TV4-gruppen har övriga områden inom OOH-tv – transport, flyg och väntrum – fungerat bra, och där fortsätter satsningarna, men utvecklingen inom butiks-tv har varit tuffare.

– Det är en bransch som kommer att växa och där vi vill vara med. Dock kommer utvecklingen inte att gå så pass snabbt som man skulle önska med tanke på att den styrs av när exempelvis tåg eller bussar byts ut. Således får man ge det tid, sade Stefan Nilsson, chef för nya affärer inom TV4 Sverige, till dagensmedia.se i augusti.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev