Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Humorduo tar över Kristallen

Publicerad: 24 juli 2019, 09:16

David Sundin och Babben Larsson tar över Kristalen

Foto: Magnus Ragnvid/ SVT

Babben Larsson och David Sundin programleder årets tv-fest.


Ämnen i artikeln:

Kristallen

Med tre säsonger av SVT-programmet ”Bäst i test” och en direktsänd Idrottsgala innanför västen, så är det två samspelta komiker och programledare som tar sig an årets Kristallen.

– När Kristallen kallar är det bara att inställa sig. Dessutom, jag gillar tv, jag gillar galor och jag gillar David – vad kan gå fel?, kommenterar programledare Babben Larsson.

David Sundin:

- Trots idoga försök har jag aldrig vunnit Kristallen, så nu känner jag att jag får nöja mig med det näst bästa – att få leda Kristallen-galan och hylla tv-branschen tillsammans med Babben Larsson. Det är inte kattskit det heller, säger han i ett pressmeddelande.

Stiftelsen ”Det svenska tevepriset” grundades 2005 av SVT, TV3, TV4, Kanal 5, UR och Film & TV-producenterna. Stiftelsen belönar det bästa inom svensk television med priset Kristallen. Tv-priset Kristallen delas i år ut för femtonde året.

21 statyetter delas ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året. Av de 21 olika kategorierna utses 16 pristagare ut av jury och tre av publiken. Dessutom delar Kristallen ut ett Hederspris samt Vinnarjuryns specialpris.

- Att vinna en Kristall har med åren blivit det mest åtråvärda erkännande du kan få inom svensk tv och jag kan inte tänka mig ett mer värdigt och roligare programledarpar än Babben Larsson och David Sundin att leda årets Kristallengala, säger Anton Glanzelius, operativ chef på Kristallen.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kristallen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News