Huggsexan om Kanal 5 har börjat

2011-02-03 11:44  

ProsiebenSat1 har kontaktat 18 potentiella köpare av SBS Broadcasting i Benelux och Norden. Koncernens nordiska del värderas till upp emot 11,5 miljarder kronor.

Kanal 5, Kanal 9 och SBS Radio, med stationer som Mix Megapol, The Voice och Rockklassiker, kan snart få nya ägare.

Riskkapitalbolagen KKR och Permira, som äger en majoritet i SBS moderbolag ProsiebenSat1, har i veckan kontaktat 18 tänkbara budgivare med information om försäljningen.

Enligt Financial Times beräknar analytiker att prislappen landar på 8,7-10,9 miljarder kronor för verksamheterna i Benelux, och 8,8-11,5 miljarder kronor för den nordiska delen. ProsiebenSat1 ska enligt uppgifter acceptera delbud på antingen Benelux eller Norden.

Som Dagensmedia.se tidigare har berättat är MTG intresserat av den skandinaviska delen av SBS Broadcasting. Andra intressenter är, enligt Financial Times:

• Den finska mediekoncernen Sanoma.

• Den flamländska mediekoncernen De Persgroep.

• Det amerikanska riskkapitalbolaget Hellman & Friedman har gått samman med Patrick Tillieux, före detta chef över SBS Broadcasting, för att buda på Benelux-delen.

• John de Mol, grundare av Endemol, bolaget bakom succéformatet "Big Brother", vill köpa Prosiebens kanaler i Nederländerna och Belgien.

Läs mer i DM Plus, där svenska analytiker och Kanal 5:s vd kommenterar försäljningen, och fler potentiella köpare pekas ut.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt