Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hotel-tv-startupen får stöd av Red Bee

Publicerad: 9 juli 2019, 06:45

Nenda och Red Bee inleder samarbete.

Svenska startupen Nenda, som har lanserat en global streamingtjänst för hotell, inleder nu ett samarbete med Red Bee Media.


Svenska startupen Nenda vill revolutionera B2B-marknaden för tv med en streamingtjänst till världens hotell. Dagens Media skrev om företagets planer i maj.   

Nu inleder Nenda ett samarbete med Ericssonägda Red Bee Media – som räknas som en av de ledande leverantörerna inom broadcasting. 

OTT- och distributionstjänster från Red Bee ger Nenda, och deras kunder, tillgång till många (Nenda pratar om tuenstals) kanaler från globala leverantörer. Dessa kommer då vara möjliga att streama från Nendas tjänst. 

– Även på de mest moderna hotell är tv-erbjudandet ofta detsamma som på 90-talet, där gästen tvingas zappa igenom undermåligt innehåll på ett främmande språk, vilket leder till frustration snarare än en behaglig och underhållande upplevelse. Detta vill vi förändra och vi har ambitiösa målsättningar med planer på att utmana och revolutionera B2B-segmentet för tv och streaming globalt, säger Anders Hässel, vd och grundare för Nenda, i en kommentar. 

– Hotellbranschen är bara början. Med OTT- och distributionstjänster från Red Bee Media kan vi erbjuda den bästa möjliga plattformen till våra kunder, menar han. 

Red Bee Medias OTT-tjänster är byggda på molnbaserad och ”öppen standard”-teknologi, med användningsområden så som live events, linjär-tv, ”catch-up” och video-on-demand. 

– Vårt OTT-erbjudande ligger i branschens absoluta framkant och samarbetet med Nenda ger oss chansen att demonstrera dess potential och visa att alla typer bolag kan dra nytta av möjligheterna med strömmande video-innehåll. Vi är glada och stolta över att vara en del av Nendas resa från starten, säger Steve Nylund, VD, Red Bee Media, i en kommentar. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News