Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hoppar av MTG TV – efter 20 år

Publicerad: 30 juni 2015, 08:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:56

Mats Vesterlund lämnar MTG TV, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

MTG TV

För 20 år sedan började han på MTG. Då kom Mats Vesterlund direkt från universitetet.

Sedan dess har han haft en rad roller inom tv-huset, bland annat som programchef för TV8, head of content för MTG TV och chef för programanalys.

Framförallt är Mats Vesterlund känd som exekutiv producent för MTG TV:s egenproduktioner. Dagens Media kan nu berätta att Mats Vesterlund hoppar av MTG TV, utan att ha något nytt jobb att gå till.

– Det stämmer. Jag gör min sista dag i dag. Jag har varit inom MTG i 20 år och känner att det vore bra med nya spännande utmaningar för mig, säger han till Dagens Media.

2015 har varit ett stormigt år på MTG TV, som plågats av minskande tittartidsandelar på en tv-marknad som totalt sett minskar sett till tittandet i linjär-tv.

I början av året genomfördes en större personalnedskärning under den nye vd:n Anders Jensens ledning. Flera mångåriga medarbetare har lämnat MTG TV.

– Under mina 20 år har det varit turbulent från och till. Det ligger i något slags DNA att det är så, och att man kommer igen. Någonstans känner jag att det är dags för mig att gå vidare. Men att det är en ny ledning har inte spelat in i mitt beslut, säger Mats Vesterlund.

Beslutet har vuxit fram under den senaste tiden, då Mats Vesterlund också har varit föräldraledig.

– Det känns helt rätt att lämna nu, och jag önskar TV3 och programgänget lycka till. Jag vet att de satsar stenhårt på att komma igen.

Hur känns det att lämna din hittills enda arbetsgivare?

– Jag har blivit uppfostrad inom MTG och har satsat enormt mycket blod, svett och tårar där, så lite separationsångest har jag. Förhoppningsvis får jag chansen att gå till något nytt och spännande. Utmaningen för linjär-tv är stentuff, men rörlig bild och att berätta starka historier är hetare än någonsin.

Är det webb-baserad tv som du vill söka dig till?

– Att berätta historier som verkligen griper tag är det som gäller. Hur man sedan får ut sin idé tror jag inte spelar så stor roll. Men linjär-tv med höga budgetar är det svårt att få snurr på nu.

Har du inget nytt jobb på gång?

– Jag har ingenting klart än.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG TV

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev