Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hon tar över SVT Nyheter Västerbotten

Publicerad: 23 februari 2021, 09:19

Karin Wiechel är ny redaktionschef och ansvarig utgivare för Lokala nyheter Västerbotten och Sverige Idag.

Foto: SVT

Karin Wiechel är ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Västerbotten. Hon ersätter Ingvar Näslund.


Ämnen i artikeln:

SVT

I mitten av december stod det klart att Ingvar Näslund lämnar SVT Västerbotten där han varit redaktionschef och ansvarig utgivare för nyhetsverksamheten.

– Jag har gjort tre spännande år på SVT och känner att det är dags att hitta på något nytt helt enkelt, så jag har sagt upp mig och det finns ingen schism bakom beslutet. Sedan får jag se vad jag ska hitta på framöver, det är ingenting bestämt, sade han till vk.se då.

Nu har Karin Wiechel utsetts till hans efterträdare.

– Jag är glad att Karin tagit sig an utmaningen att leda redaktionen. Karin är en stark publicist med hjärtat på rätta stället, som kommer att kunna bidra till att utveckla innehållet och redaktionen, säger Nina Funke nyhetschef på lokala nyheter i Norra Sverige.

Ingvar Näslund lämnade sin tjänst den 31 december. Sedan dess har Karin Wiechel varit tillförordnad redaktionschef. I totalt 18 år har Karin Wiechel arbetat på SVT. Genom åren har hon haft ett antal olika redaktörsroller.

I hennes nya uppdrag ingår även utgivarskapet för Sverige idag.

– Det är med någon slags skräckblandad förtjusning jag tar mig an detta. Det känns svårt och utmanande, men också väldigt spännande. Att vara ytterst ansvarig för både SVT Västerbotten och Sverige idag är hisnande, men också lockande. Så jag är både ödmjuk och peppad på samma gång, säger Karin Wiechel.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.